Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Želim uživati u karateu

Autor: Viktor Bogut

15.01.2010. 23:00
Želim uživati u karateu

Foto: Filip BRALA



Meni nikada nije problem bilo otići na trening i odraditi to. Dapače, motiv je uvijek postojao. Tako će biti i dalje. Sigurno da i ova titula daje dodatan poticaj
Samo želim uživati u karateu – kazao je Danil Domdjoni na jučerašnjoj dodijeli trofeja za najboljeg sportaša Zadarske županije. Naravno, Domdjoni je najbolji. U tome nije bilo nikakve dileme. Najbolji svjetski karatist, brončani s Mediteranskih i Svjetskih igara. Imao je sezonu za pamćenje. Još jednu. Barem što se tiče rezultata. No, problemi su uvijek bili oni financijski. Neshvaćen u svom gradu. Dugo je tražio bilo kakvu pomoć. Nedavno ju je dobio u obliku smješnih tri tisuće kuna mjesećeno (Grad Biograd na moru inače trećeligaškim nogometašima daje 700 tisuća). I baš zato je dao onu prvu izjavu. Onu da želi uživati.
– Želim napokon trenirati bez presinga. Opušteno. Nadam se da ću uspjeti dogovoriti sa sponzorima i da ću moći posvetiti se samo karateu.
Titula najboljeg sportaša Zadarske županije nije prvi puta završila u vašim vitrinama. Koliko znaći ovaj put?
– Znači puno. Jako puno. Ja ovakvih nagrada nemam baš previše. Već sam rekao, da šest puta za redom postanem svjetski i europski prvak, neću biti najbolji sportaš Hrvatske. Karate ovdje nema tako dobar status. Zato i ovaj trofej znači mnogo. Želim se zahvaliti svim novinarima koji su prepoznali mene i ovaj sport i dali mi svoj glas. Isto tako se želim zahvaliti ljudima koji su bili uz mene sve ove godine, pogotovo obitelji i treneru Svemiru Mrvičiću.
Postoji li i dalje, nakon svij trofeja pa i priznanja, isti onaj žar i motiv za treningom?
– Definitivno postoji. Meni nikada nije problem bilo otići na trening i odraditi to. Dapače, motiv je uvijek postojao. Tako će biti i dalje. Sigurno da i ova titula daje dodatan motiv za treningom i uspjesima. A došla je i u najbolje vrijeme, pošto sam u tijeku priprema za važna natjecanja.
Uskoro kreće i natjecateljski dio. Nema puno do novih izazova?
– Definitivno. Doduše nemam mnogo turnira prije četvrtog mjeseca. Ići ću u Milano i u Tuzlu. Najznačijniji izazov će mi biti turnir u Las Vegasu, gdje dolaze svi najbolji svjetski karatisiti. Važna je činjenica da ću se susretsi s borcima iz Južne Amerike, onima s kojima se ne borim često. I to je jako važno, pošto je ove godine i Svjetsko prvenstvo, a na njega želim doći maksimalno pripremljen.


Domdjoni u izboru za najboljeg sportaša


!< 2006. 3.
2007. 1.
2008. 1.
2009. 1.