Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Neki priznali svoj “grijeh”, a nekima nije jasno zašto im se uopće sudi?!

Autor: Minja Gugić

15.01.2013. 23:00
Neki priznali svoj “grijeh”, a nekima nije jasno zašto im se uopće sudi?!


Oni se terete da su od 27. lipnja do 24. srpnja prije dvije godine na Zrću, ali i u Karlovcu, dilali heroin i speed. Od njih šestero u pritvoru zadarskog Istražnog centra su još uvijek Viktor Domjanić, Žarko Slijepčević i Suljo Dervišević, dok se ostatak ekipe brani sa slobode


Iznošenjem obrana šestorice optuženih jučer je na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem Borisa Radmana nakon više od dva mjeseca stanke nastavljeno suđenje 50-godišnjem Viktoru Domjaniću, Žarku Slijepčeviću (27), Maji Domjanić (25), Sulji Derviševiću, Hrvoju Škunci (32) i Robertu Vidušinu (37).
Oni se, podsjećamo, optužnicom zadarskog tužiteljstva, koju u ovom slučaju zastupa zamjenik županijskog državnog odvjetnika Duško Berović, terete da su od 27. lipnja do 24. srpnja prije dvije godine na Zrću, ali i u Karlovcu dilali heroin i speed.
Robert Vidušin kratko je rekao kako se smatra krivim jer je od Sulje Derviševića kupio 20 grama heroina koje je rasporedio u 20-30 “pizeva” koje je prodavao po 300 kuna po gramu. Još je dodao kako je gram prodao Žarku Slijepčeviću i Maji Domjanić.
Vidušin tereti Derviševića
– Heroin sam kupio u Novalji od Sulje. Jako mi je žao i kajem se zbog svega – podvukao je u svojoj obrani Vidušin. Viktor Domjanić kao prvooptuženi u cijeloj priči branio se šutnjom, dok je Žarko Slijepčević naglasio kako se djelimično smatra krivim. Priznao je kako je drogu kupio za sebe te je dodao kako je manji dio kupljene droge imao namjeru prodati, ali da taj svoj naum nije realizirao. I on je naglasio kako se iskreno kaje zbog svega te kako nikada u životu nema namjeru više “upadati” u slične probleme.
Jedina žena optužena među muškom ekipom, Maja Domjanić samo je kratko rekla kako nema nikakve veze s drogom, dok je Suljo Dervišević naglasio kako nije istina da je on Robertu Vidušinu prodao drogu te je sebi dao “oduška” i jedini iznosio obranu odgovarajući na pitanja.
Derviševiću ništa nije jasno
– Istina je da se nas dvojica poznajemo, ali se zapravo nikada nismo družili. Želim reći da uoće ne shvaćam zašto je protiv mene podignuta optužnica jer se u životu nikada nisam bavio drogom. Vidušina poznajem jer sam radio kod njegovog prijatelja, a upoznali smo se prije otprilike tri godine. Bio sam u stanu kad me Vidušin nazvao na mobitel i tražio da se nađemo zbog dogovora oko nekog posla. Trebali smo se naći u jednom kafiću, ali me sačekala policija. Nikada prije ovoga nisam imao problema ni s drogom, a niti sa zakonom ni u Hrvatskoj ni u BiH.
Nije mi jasno zašto me Vidušin tereti. To mi stvarno nikako nije jasno – zaključio je Dervišević.
Hrvoje Škunca priznao je da je bio bivši ovisnik te da je s drogom počeo eksperimentirati još u ranoj mladosti. Pojasnio je Sudskom vijeću kako je još uvijek na terapiji te da je “čist”.
Trojica iza rešetaka, troje vani
Iza rešetaka zadarskog pritvora još uvijek su prva trojica optuženih, dok se ostatak ekipe brani sa slobode, a suđenje se nastavlja završnim govorima obrane i optužbe nakon čega slijedi presuda.