Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Gradonačelnik čestitao imendan poglavarici samostana

15.01.2017. 23:00
Gradonačelnik čestitao imendan poglavarici samostana


U nedjelju, 15. siječnja, u povodu blagdana nebeske zaštitnice grada Zadra, sv. Stošije, gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća, Živkom Kolegom, pročelnikom Radovanom Dunatovom, pročelnicom Ivanom Vanjak i pomoćnicom pročelnika Snježanom Jurinić, posjetio je poglavaricu samostana, časnu majku Anastaziju Čizmin i koludrice benediktinskog Samostana sv. Marije u Zadru.
Gradonačelnik Kalmeta i suradnici donijeli su cvijeće i prigodne darove, čestitali poglavarici samostana imendan i blagdan sv. Stošije i poželjeli njoj i sestrama sve najbolje u novoj godini.
Uz pjesmu i tople riječi dobrodošlice, benediktinke su gradonačelniku, među ostalim, darovale krunicu koju su same napravile od koštica ploda maslina te krunicu sv. Ivana Pavla II., a povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.
Nakon susreta s benediktinkama, gradonačelnik Kalmeta s pročelnicima i suradnicima, zajedno s brojnim građanima grada Zadra, nazočio je svečanom koncelebriranom misnom slavlju u zadarskoj prvostolnici, sv. Stošiji, koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u zajedništvu s drugim hrvatskim nadbiskupima.