Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvjestotinjak maškarica u Preku

Autor: Katina Vrsaljko

15.02.2010. 23:00
Dvjestotinjak maškarica u Preku


Dvjestotinjak raspjevanih i rasplesanih maškarica s Ugljana i Pašmana sudjelovalo je u nedjelju u karnevalskoj povorci i priredbi u sportskoj dvorani OŠ Valentin Klarin u Preku. Manifestaciju pod nazivom “Raspjevane i rasplesane maškarice Preko 2010.” organizirali su Turistička zajednica općine Preko i Pučko otvoreno učilište Dom na žalu.
Svoje umjetničke sposobnosti pokazali su najmlađi izvođači: Dječji vrtić Lastavica iz Preka, Sutomišćice i Ugljana, Ritmika i ples iz Kukljice, Preka i Sutomišćice, niži razredi Osnovne škole Valentin Klarin te mažoretkinje s otoka Ugljana i Pašmana.
Veseli dan započeo je s karnevalskom povorkom koja je krenula s plaže Jaz u Preku. Po dolasku u dvoranu započela je karnevalska zabava. Priredbu je otvorio Dječji vrtić Lastavica plesom uz pjesme Ram zam zam i Can can, a nakon njih svim je prisutnima četvrti razred osnovne škole čestitao Valentinovo prigodnim recitacijama. Priredba je i zatvorena plesom i to u izvedbi ritmičke skupine, a na kraju mažoretkinja.
Uz zapaženu izvedbu, isticali su se i raznovrsni kostimi, tako da je Preko u nedjelju vrvio šarenim bojama. Među djevojkama iz ritmike bilo je malih bubamara, leptira, navijačica, trbušnih plesačica i šminkerica, dječji vrtić predstavio se s kostimima slova, prometnih znakova i klauna, mažoretkinje su bile balerine, mačke, Pipi Duge Čarape i medicinske sestre, a školarci su se maskirali u srca, Snjeguljicu i sedam patuljaka, balerine i u “razuzdane” maškare.
Organizatori su bili vrlo zadovoljni, što je potvrdila i Tihana Lončar iz Doma na žalu, a osmjesi na dječjim licima su dokazivali i njihovo zadovoljstvo. Cijeli događaj je završio u veselom ozračju na maskenbalu uz krafne i sokove.