Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Zatvaranje ceste preko aerodroma 1. ožujka

Autor: Siniša Klarica

15.02.2010. 23:00
Zatvaranje ceste preko aerodroma 1. ožujka

Foto: Vedran SITNICA



Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture priopćilo je danas da se 1. ožujka zatvara cesta koja presijeca aerodromsku pistu Zračne luke Zadar. Inspekcija cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture donijela je zaključak kojim se Hrvatskim cestama i Županijskoj upravi za ceste Zadarske županije do 1. ožujka 2010. godine daje rok za zatvaranje nerazvrstane ceste kao prilaza Zračnoj luci Zadar u Zemuniku.
Do navedenog roka HC i ŽUC Zadarske županije izradit će prometni projekt i nabaviti potrebnu opremu za zatvaranje navedene ceste. Ovaj zaključak donesen je radi sigurnog i nesmetanog odvijanja cestovnog prometa te radi sigurnog i kontroliranog pristupa Zračnoj luci Zadar. Ukazuju se također da je u postupku pregovora za pristupanje Republike Hrvatske Europskoj uniji Ministarstvo od Europske komisije nedavno dobilo izvješće u kojem se kao mjerilo za zatvaranje poglavlja 14 Prometna politika navodi potreba zatvaranja ceste prema Zemuniku, koja presijeca poletno-sletnu stazu Zračne luke Zadar, radi sigurnosti i zaštite zračnog prometa.
Podsjetimo, Općinsko vijeće Zemunika Donjeg donijelo je krajem prošlog tjedna, zaključke u kojima se traži da se cesta ipak ne zatvara do 1. travnja i da se na nju ne stavljaju prepreke. Od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture se traže hitna jamstva da će se već ove godine krenuti u projektiranje podvožnjaka, kako bi gradnja mogla početi 2011. O svemu bi se trebalo više znati u petak kad je najavljen dolazak ministra Božidara Kalmete u Općinu Zemunik Donji. Ipak dolzaka ministra danas nisu mogli potvrditi u resornom ministarstvu.