Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Za pravi bend samo nedostaju bubnjevi

15.02.2011. 23:00
Za pravi bend samo nedostaju bubnjevi


Učenici 6.a su pjevali pjesmu “Oči su ti ocean”, učenici 6.b pjesmu “Glava u balunu”, a 7.b “Jesen u meni”. Poslali smo videosnimke i osvojili gitare. Sada svaki učenik može probati svirati, a možda neke ovo potakne da baš nauče svirati gitaru, priča Nada Smoljan, profesorica glazbene kulture u OŠ Petra Preradovića


U okviru DM-ove  društvene inicijative “Uz glazbu rastemo sretnije”, s više od  100 podijeljenih akustičnih gitara, tri su završile u zadarskoj  Osnovnoj školi Petra Preradovića. Više od 100 razreda iz  cijele Hrvatske još za trajanja  showa Supertalent, slali su  snimke svojih glazbenih uradaka, nastalih kvalitetnim  timskim radom. Sve je pregledao popularni žiri Supertalenta i gitare su preplavile  hrvatske osnovne škole.
Cilj cijele akcije je promicanje glazbene kulture u svakodnevnom odrastanju i  druženju osnovnoškolaca, koji su imali priliku, uz druženje  sa svojim razrednim prijateljima, naučiti da je timski rad,  kao bitna komponenta kvalitetnog odrastanja, važan i za  postizanje velikih ciljeva.
A sudeći po oduševljenju s  osvojenim nagradama, za šestaše i sedmaše OŠ Petra Preradovića osvajanje gitara je i  bio veliki cilj.
Kako kaže Nada Smoljan,  njihova profesorica glazbene  kulture, ideja je došla od  učenice iz 6.a razreda.
– Ideja mi se odmah svidjela  pa sam pokušala aktivirati i  druge razrede da se uključe.  Na kraju su sudjelovala tri  razreda. Krenula je akcija, organizacija i dogovori oko toga  koja će se pjesma pjevati…  Učenici 6.a su pjevali pjesmu  “Oči su ti ocean”, učenici 6.b  pjesmu “Glava u balunu”, a 7.b  “Jesen u meni”. Poslali smo  videosnimke i osvojili gitare.  Sada svaki učenik može probati svirati, a možda neke ovo  potakne da baš nauče svirati  gitaru, priča Smoljan, koja i  sama svira gitaru.
U povodu prošlog Dana  škole u OŠ Petra Preradovića  osnovali su i bend, ali bubnjar  Lucijan iz 7.b je morao nositi  svoje bubnjeve, što i nije tako  jednostavno.
– Bilo bi super kada bi na  nagradnoj igri osvojili i bubnjeve. Onda bismo imali pravi  bend, rekli su Lucijan i Filip iz  7.b.
Uz nove gitare, druženja  ovih osnovaca će biti raspjevana, a uz glazbu će rasti sretnije.