Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kome karta za doigravanje?

15.02.2012. 23:00
Kome karta za doigravanje?


Moramo prije svega odigrati hrabro i pokazati angažman kakav smo imale u Kupu protiv Omiša – ističe trenerica Zadra Marija Mazija


Ako isključimo ostanak u A-1 ligi, za koji je malo vjerojatno da će i jedne i druge dovesti u pitanje, a kao novi kriterij za usklađivanje ambicija uzmemo doigravanje, košarkašice Zadra i Croatije 2006 večeras očekuje jedna od važnijih utakmica 2011./12. sezone. U 20 sati na Višnjiku će se ogledati ekipe koje će tražiti bodove za ulazak u društvo osam najboljih, ali i bolji međusobni omjer. Zagrepčanke su slavile u petom kolu (76:59), no od studenog prošle godine pa do današnje utakmice za njih je bio dug i često krivudav prvoligaški put. Do 16. kola na svoj su konto upisale četiri pobjede i 10 poraza, od kojih su pet nanizale u pet posljednjih pokušaja. Trenutačno zauzimaju sedmu poziciju na ljestvici, osma je Pula, a deveti s jednakim brojem bodova (po 18) i utakmicom manje Zadar. No, ljestvica i statistika su jedno, a dolazak tradicionalnog i uvijek neugodnog rivala nešto sasvim drugo – reći će Marija Mazija, trenerica domaćih.
– Bez obzira na poraze i formu koja u ovom trenutku nije idealna, Croatia je i dalje više nego respektabilan protivnik. Dovoljno je osvrnuti se na naše susrete iz prijašnjih sezona pa da se stekne uvid koliko su Zagrepčanke za nas neugodne. Dobile su nas u prvoj utakmici, a i u ovoj će sigurno dati sve od sebe kako bi nas prestigle u utrci za doigravanje – upozorava Mazija.
Uzvrate li njene igračice Croatiji za posrtaj u prvoj fazi natjecanja, a nakon toga još potvrde favoriziranu ulogu u srazu sa slabašnom Dubravom, uoči pet posljednjih kola doći će u izglednu priliku da se riješe stigme ekipe osuđene isključivo na borbu za ostanak. Iz tog razloga trenerica Zadra naglašava važnost ovog dvoboja:
– Tako bismo napravile veliki iskorak. To je sigurno, no i Croatiji je ova utakmica podjednako važna i neće olako ispustiti svoju šansu. Zato moramo prije svega odigrati hrabro i pokazati angažman kakav smo imale u Kupu protiv Omiša. To će biti prvi preduvjet, a ostali se odnose na kvalitetno zatvaranje njihovih iskusnih bekova, posebno razigravačice Ilijanić koja je sposobna sama odlučiti o ishodu te na nametanje svog ritma i nepopuštanje pritisku. Zadovoljimo li ih, na kraju ćemo slaviti pobjedu – istakla je Marija Mazija, koja u susretu 16. kola neće moći računati na ozlijeđene Josipu Sesar i Zorku Bilić, “playa” i centra domaćih.
Raspored 16. kola: Zadar – Croatia 2006 (četvrtak, 20), Jolly JBS – Rockwool Pula, Pleter – Gospić CO, Studenac Omiš – Novi Zagreb, Agram ZG slobodan. Medveščak – Dubrava 101:37 (odigrano 11. veljače).


(Pre)dugačak ligaški post




Zbog vremenskih neprilika i zbog slobodnog 15. kola i Kup obveza, košarkašice Zadra posljednju su ligašku utakmicu odigrale već dalekog 22. siječnja, kada su kod kuće svladale Pulu. Večerašnji dvoboj s Croatiom nadoknađivanje je zaostalih obveza iz odgođenog 16. kola, koje se trebalo odigrati prošlog vikenda.