Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Odvjetnici bacili sumnju na Zorana Gagića koji nije niti optužen

15.02.2014. 23:00
Odvjetnici bacili sumnju na Zorana Gagića koji nije niti optužen


Završnim govorima tužiteljstva i obrane jučer je na Županijskom sudu u Zadru okončan dokazni postupak u ponovljenom postupku protiv bivšeg pravosudnog policajca Ive Mitrovića zvanog Jovo i Šime Karamarka zvanog Šika optuženih za teško ubojstvo Mladena Divnića tijekom proslave Đurđevdana u Zelengradu 2011. godine.
Odvjetnici optuženih, John Matek i Branimir Zorica, ustrajali su u tezi da je teške ozljede oštećenom Divniću kobne noći nanio Zoran Gagić koji nije niti optužen u ovom slučaju, a Zorica se pozvao i na nalaz sudskog vještaka Davora Mayera o nastanku ozljeda utvrđenih obdukcijom i mehanizmu njihova nastanka. Također, pozvao se i na iskaze svjedoka, pa tako i samu obranu svog branjenika Šime Karamarka koji tvrdi da tijekom proslave tog vjerskog blagdana nije niti jednom udario oštećenog te da za to nije imao niti motiv jer ga nikada ranije nije vidio.
Tužiteljstvo je ostalo pri stavu da su Mitrović i Karamarko 6. svibnja u kuću Zorana i Dare Gagić u Zelengradu došli zajedno s kasnije ubijenim Divnićem slaviti Đurđevdan. Tamo su jeli, pili i onda se počeli svađati. Prema optužnici Karamarko je Divnića polio vrućom vodom, a oba optuženika su ga tukli rukama i nogama. Bacili su ga na pod i dalje tukli. Onda su ponovno pili, pa su ga vukli za noge na dvorište. Iako je Divnić zapomagao, nisu prestajali s udarcima ni ispred kuće. Potom mu je Karamarko skinuo hlače, a kad je od pasa gol ležao, on i Mitrović su mu zajedno gurali sitno zrnasto kamenje u predio spolnog organa i u stražnjicu. Nakon toga, ozlijeđenog Divnića odveli su do Mitrovićeva automobila, a potom ga je Mitrović odvezao na obližnji izvor gdje ga je uz Opačićevu pomoć pokušao oprati od krvi. Vidjevši da mu nema pomoći, Mitrović je oko šest sati ujutro pozvao policiju i Hitnu medicinsku pomoć kazavši kako u automobilu ima ozlijeđenu osobu kojoj je potrebna pomoć. Istovremeno, Karamarko se s Gagićem odvezao do svoje obiteljske kuće u Kruševu.
Presuda u ovom slučaju bit će izrečena u srijedu, 19. veljače u 14 sati.