Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Humanitarni projekt zadarskih pjesnika predstavljen i u Zagrebu

15.02.2017. 23:00
Humanitarni projekt zadarskih pjesnika predstavljen i u Zagrebu


Zbirka ljubavne poezije zadarskih pjesnika “Glagoljicom ispisana ljubav” predstavljena je u utorak u predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice (NSK) u Zagrebu.
Zbirka ljubavne poezije “Glagoljicom ispisana ljubav” sadrži djela 62 zadarskih pjesnika, rekla je pjesnikinja Emilija Mijatović te naglasila kako je cjelokupan prihod od prodaje knjige namijenjen nabavi aparata za zračenje za potrebe Odjela onkologije Opće bolnice Zadar.
Mijatović je naglasila kako empatija koju su pjesnici iskazali, stavljajući ljubav na prvo mjesto, jest ono što ih vodi kroz tu priču.
“Ta priča je velika, ni mi nismo svjesni koliko”, dodala je te izrazila zadovoljstvo što se na njihov poziv odazvao velik broj pjesnika. Na to kako je zbirka nastajala pozivom zadarskim pjesnicima koji su se ujedinili u akciji podsjetio je i pjesnik Vladislav Tomčuk.
Knjigu je objavio Ogranak Matice hrvatske u Zadru, a pjesme 62 pjesnika transliterirane su ili preslovljene u glagoljicu.
Predstavljanje knjige “Glagoljicom ispisana ljubav” pratio je kulturno- umjetnički program koji su organizirali zadarska Liga protiv raka i Ogranak Matice hrvatske u Zadru, koji je ujedno i nakladnik knjige. Nastupili su: pjevačica Ena Katarina Herceg uz klavirsku pratnju Nikoline Vukšić i folklorna skupina Dalmatika koju čine pjevači iz mjesta Vlašići i Rtine iz okolice Zadra te izvode napjeve iz glagoljaških misa.