Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Ista obećanja slušamo sada kao i prije 23 godine

15.02.2017. 23:00
Ista obećanja slušamo sada kao i prije 23 godine


“Kasno HDZ u mjesne odbore stiže” tema je konferencije za medije koju su zadarski SDP-ovci održali na Ploči.
– Dva dana nakon naše prošlotjedne konferencije za medije pod nazivom “Mjesni odbori – žile kucavice ili fikusi”, na kojoj smo predočili kako smatramo da bi trebali funkcionirati, gradski pročelnici na čelu s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom posjetili su mjesni odbor Ploča, izjavio je Darko Vrdoljak, potpredsjednik zadarskog SDP-a.
HDZ i Gradsku vlast SDP-ovci smatraju odgovornima što se mnogi problemi u ovom dijelu grada još uvijek nisu riješili, iako su obećavani prije više od 20 godina. Smatraju i neprihvatljivim što su prilikom prošlotjednog posjeta MO Ploče pozvali samo članove HDZ-a iz ovog mjesnog odbora, a ne i ostale građane koji bi im ukazali na određene nedostatke u ovom mjesnom odboru.
– Ne može onaj koji je 90-ih godina najzaslužniji za eutanaziju zadarskih mjesnih odbora uoči lokalnih izbora sad pokušavati biti njihov oživljavatelj. Onaj koji im godinama ne daje niti kune, ne može sad hiniti kako je njihov spasitelj. Uzročnik problema ne može istovremeno biti i njihovo rješenje, istaknuo je Vrdoljak.
Na očite i konkretne probleme mještana MO Ploča javnost je upozorio Goran Perović, vijećnik SDP-a u MO Ploča i predsjednik ovog mjesnog odbora u četiri mandata.
– Ploča je bila prva crta obrane grada Zadra i slijedom ratnih strahota porušena i devastirana. Godine 1994. prilikom posjeta gradonačelnika Kalmete ovom mjesnom odboru razgovarali smo o obnovi škole, doma, rekonstrukciji ulice Put Ploča, koja je zbog ratnih razaranja bila teško upotrebljiva za normalno odvijanje prometa, te mjesnog groblja koje se počelo širiti. Tada je gradonačelnik Kalmeta obećao rekonstrukciju spomenute ulice, dovođenje mjesnog groblja u uporabnu funkciju s pripadajućim ogradama, sanaciju postojećeg i legalizaciju. Sada, 23 godine kasnije, ponovno slušamo identična obećanja od gradonačelnika Kalmete. Sada je i nadodao izgradnju dječjeg igrališta koje se trebalo napraviti prije nekoliko godina. Građanima Ploča dosta je ispraznih obećanja, upozorio je Perović.