Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Mi svakodnevno živimo s mjesnim odborima, vi ne znate ni gdje su im prostorije!”

15.02.2017. 23:00
“Mi svakodnevno živimo s mjesnim odborima, vi ne znate ni gdje su im prostorije!”


Samo sat vremena nakon presice SDP-a, na istom mjestu na Ploči, konferenciju za medije održali su zadarski HDZ-ovci. Iako su lokalni izbori za tri mjeseca, prepucavanja političkih stranaka, oporbe i vlasti već se zahuktavaju, a jučer su optužbe s jedne i druge strane pljuštale zbog brige, odnosno nebrige o kvaliteti života i standarda mještana MO Ploča. Tko više vodi računa o problemima i potrebama stanovnika mjesnog odbora Ploča?
– SDP-ovci su rekli “Kasno HDZ na Ploču stiže”, a mi bismo rekli “SDP- ovci po prvi put na Ploči, makar i prije izbora”, rekao je Joso Nekić, predsjednik zadarskog HDZ-a.
Dodaje kako je SDP-ov odnos prema mjesnim odborima površan i neuvjerljiv i kako nikad nisu obišli zadarske kvartove, već dolaze isključivo prije izbora, a politiku prema razvoju mjesnih odbora vode s Trga pet bunara.
– Ovo SDP-ovci rade iz dva razloga. Jedan je kako bi omalovažili ono što Grad radi, a drugi je kako bi građanima ponudili isprazna obećanja. Građani mogu biti mirni kako u sljedeće četiri godine neće biti SDP na vlasti u Zadru. Njihovo omalovažavanje dostignuća u gradu je i nedavno otvaranje Kneževe palače, projekta vrijednog 44 milijuna kuna kojeg su bojkotirali, navodi Nekić, smatrajući kako ovakav projekt nadilazi sve stranačke podjele.
HDZ svakodnevno živi s mjesnim odborima, znaju sve probleme, razgovaraju s građanima, predstavnicima mjesnih odbora, pa su, dodao je Nekić, nedavno osim Ploče obišli i mjesne odbore Kožino, Plovaniju i ostale.
Koliko je promašena SDP-ova briga o mjesnim odborima, HDZ-ovci su istaknuli kako dovoljno govori mjesto na kojem je održana presica, ispred ogranka Gradske knjižnice na Ploči, kojeg je Grad Zadar napravio prije 10 godina za potrebe tamošnjih mještana.
– SDP-ovci niti ne znaju gdje su prostorije mjesnog odbora Ploča, ustvrdio je Nekić.