Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Dobro je da nam se ovo dogodilo sada

Autor: Viktor Bogut

15.03.2009. 23:00
Dobro je da nam se ovo dogodilo sada

Foto: Vedran SITNICA



Malo je nedostajalo stolnotenisačima Donata da u subotu na svom terenu kiksaju protiv zagrebačke Industrogradnje i na taj način upropaste sve ono dobro što su radili ove sezone. Naime, Zadrani, nakon što su u prvom kolu prvenstva (još u rujnu prošle godine) doživjeli poraz na gostovanju kod Zagreba, nanizali su 12 uzastopnih pobjeda i popeli se na vrh prvenstvene ljestvice. U subotu su trebali odigrati rutinsku partiju i glatko pobijediti Industrogradnju koja više nije momčad koja objektivno može svladati zadarskog prvoligaša. No, kiksao je Jia Zheng, igrač koji do subote nije još doživio niti jedan poraz u ovoj sezoni. Problem je stvorio mladi Luka Fučec, koji se nije dao zastrašiti od kineskog majstora te je krenuo igrati svoju igru. Poveo je 1:0 u setovima pa 2:0. I tada se činilo da je Zheng počeo igrati. Smanjio je na 2:1 i u četvrtom poveo 4:1 u poenima. I kada je bilo vjerojatno da će zadarski Kinez preokrenuti partiju, Fučec je pogodio nekoliko nevjerojatnih loptica i došao do možda najveće pobjede u karijeri.
– Zheng je ušao preopušteno u meč. Stekao se dojam da nije vjerovao da može izgubiti, čak ni kada je gubio 2:0 u setovima. Onda se malo uozbiljio. Dobio je treći set, a u četvrtom poveo 4:1. U tom trenutku vjerojatno je pomislio da je slomio Fučeca. No, ovaj je odigrao dobro i na kraju ga iznenadio – objasnio je Davor Karlović, koji se na kraju ipak “promovirao” u ulogu junaka. Prije susreta parova Industrogradnja je vodila 2:1 u partijama. Zheng i Karlović dobili su parove, a u najvažnijoj utakmici Karlović je svladao neugodnog Mileusnića.
– Nije bilo jednostavno, ali izvukao sam to. Na sreću, nismo izgubili. Možda je čak dobro da nam se ovako nešto dogodilo sada. Dobro je i da se Zhengu dogodilo. Čisto da se uvjeri da nije nepobjediv. Na sreću, naš lošiji dan prošao je bez posljedica. I dalje smo prvi i na pravom putu da osvojimo prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva – istaknuo je Karlović. Do kraja regularnog dijela prvenstva ostala su još četiri kola, a Donat svoju iduću utakmicu igra u utorak 24. ožujka kada gostuje kod zagrebačkog Frima.