Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Spas leži na Višnjiku

Autor: Andrija Prović

15.03.2010. 23:00
Spas leži na Višnjiku


Košarkašice s Višnjika ušle su u Ligu za ostanak s više nego solidnom bodovnom zalihom, odnosno sedam pobjeda koje bi trebale jamčiti mirniju završnicu i novu A-1 sezonu.
Te su pobjede, naravno, i dalje na njihovom kontu, međutim, kredit iz prve faze natjecanja gotovo se istrošio, dok glavni jamac sada popravlja bilancu kluba s one strane Velebita. Znalo se da će odlazak Ine Marin u Gospić biti težak udarac za Zadranke, no realnost je stigla možda i brže od očekivanog. Ona je takva da je Zadar u četiri kola upisao (samo) jednu pobjedu, i to onu očekivanu protiv Trešnjevke, dok Agram i Pula sve sigurnijim koracima grabe s dna ljestvice. Upravo s dva spomenuta kluba Zadar je imao stopostotni učinak u prvenstvu, ali nažalost po “bijelo-plave”, kontinuitet se nije nastavio i u Ligi za ostanak.
S boljom koš razlikom Pula je sada ispred Zadra, a Agram je minus od tri, pretvorio u samo jednu pobjedu zaostatka.
Dakle, jasno je da je Mazijina ekipa trenutačno daleko od one koja je u prvih osam kola slavila čak šest puta, ali, s druge strane, ne zaboravimo i da je kraj prvenstva također daleko.
Daleko se odnosi na šest preostalih kola u kojima Zadranke imaju kudikamo lakši raspored. U četiri protekla susreta društvo s Višnjika odradilo je čak tri gostovanja, no, maćehinski ždrijeb s početka lige, u nastavku bi se trebao pretvoriti u njihovu ruku spasa. Četiri od šest utakmica Zadranke će tako odigrati na domaćem parketu, dok je jedno od dva gostovanja ono kod Trešnjevke, a koje znači bodove na pladnju. Uzmemo li stoga u obzir da je Zadar najopasniji kad igra kod kuće, uostalom kao i ostale ekipe, prognoze za njihovu novu A-1 sezonu i dalje su optimistične, te nema razloga panici. Naravno, pod uvjetom da na Višnjiku gledamo ekipu koja će biti na tragu one s konca prošle godine.


Liga za ostanak


Rezultati 4. kola: Agram ZG – Zadar 79:58, Biska Pula – Trešnjevka 78:62, Split – Plamen Požega 74:72.
!,<!,<!,<!,<!,< Split 14 10 4 +191 24
Plamen Požega 14 9 5 +75 23
Zadar 14 8 6 +121 22
Biska Pula 14 8 6 +32 22
Agram ZG 14 7 7 +57 21
Trešnjevka 14 0 14 -466 14
U 5. kolu (20./21. ožujka) igraju: Zadar – Split, Plamen Požega – Biska Pula, Trešnjevka – Agram ZG.