Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Artiću bronca, ostalima najbolja vremena

15.03.2011. 23:00
Artiću bronca, ostalima  najbolja vremena


Šibenik je proteklog vikenda bio domaćin  Prvenstva Dalmacije za plivače mlađe kadetskog uzrasta, smotre koja je kroz tri  dijela natjecanja okupila  predstavnike 10 klubova iz  Regije 1. U konkurenciji plivača starih 11 godina i  mlađih, odnosno 10-godišnjih plivačica i mlađih, PK  Zadar je nastupio s 24 uzdanice, a najveći uspjeh ostvario je Borna Artić.
Mladi je Zadranin na 100  m prsno isplivao broncu, s  vremenom 1:28.55. Iako se u  ostalim disciplinama nije  okitio odličjem, Artić je dobre rezultate ubilježio i na 50  m prsno, gdje je bio četvrti,  dok je na 100 m mješovito u  cilj došao 10.. Osim njega,  među prvih 10 u Dalmaciji  plasirao se
i Filip Petani, koji je na 100  m delfin bio peti, šesti na 100  m leđno, sedmi na 50 m leđno  i sedmi na 100 m mješovito.
Trener mlađih kadeta Željko Olujić i trener početnika  Ante Mičić istakli su zadovoljstvo nastupom svojih plivača, a posebice činjenicom  da su svi isplivali osobne rekorde.
Prvu sljedeći provjeru plivači Zadra imat će na Prvenstvu Hrvatske za kadete,  mlađe juniore, juniore i seniore, koje se od 25. do 27.  ožujka održava u Splitu.
Početkom travnja PK Zadar bit će domaćin Prvenstva  Hrvatske Regije 1 za uzrast  početnika, a spomenutim će  mitingom ujedno zaključiti  sezonu natjecanja u malim  bazenima.
 


Upisi za obuku neplivača


Iz PK Zadar poručuju kako su u tijeku upisi za obuku neplivača. Program se sastoji od 15 sati obuke u cilju pobjeđivanja straha od vode i učenja samostalnog plivanja, a mogu se prijaviti djeca od četiri godine i starija. Treninzi se održavaju tri puta tjedno, a članarina iznosi 250,00 kn. Za prijavu je  potrebno doći u ured PK Zadar na bazenu Višnjik i ispuniti upitnik. Više informacija možete dobiti na brojeve: 099 803 8521 ili 098 137 4604.




 


Plivači iz Zadra na Prvenstvu Dalmacije


 Filip Petani, Luka Perović, Borna Artić, Antonio Milin, Luka Smrkinić, Božo  Puhalović, Juraj Dinatov, Marjan Kulaš, Ivan Medanić, Niko Aras, Lovre  Grašo, Duje Jergan, Ivan Medanić, Lovre Marković, Maurizio Dellavia,  Marko Radović , Mateo Čirjak, Jakša Korda, Josip Budak, Robert Batarilo,  Tea Šintić, Nika Kotlar, Dora Matija Antonina, Katarina Miočić.