Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Derbi koji ne odlučuje ni o čemu

15.03.2011. 23:00
Derbi koji ne odlučuje ni o čemu


Kalkulirati sigurno nećemo, ali je pitanje hoće li zaigrati Luka Ukalović koji ima problem s ozljedom. Nama je važnije da on bude spreman za Final four, tako da ga vjerojatno sutra nećemo koristiti – rekao je trener Zadra Šime Mijolović


Sutra će kuglači Zadra unaprijed odigrati prvenstveni dvoboj sa Zaprešićem, u kojemu će loviti novu ligašku pobjedu. Tek nekoliko kola prije kraja prvenstva Zadrani i dalje ne znaju za poraz, a sutrašnje gostovanje kod objektivno najjačeg konkurenta možda je i najteži izazov u domaćem prvenstvu ove sezone. No unatoč velikom derbiju Zadrani u Zaprešić mogu otići potpuno opušteni, svjesni da i u slučaju poraza konkurenti nemaju objektivne šanse uzeti titulu.
– Imamo sedam bodova prednosti i tu zalihu više ne možemo ispustiti – kazao je trener Zadra Šime Mijolović. Inače, ovaj dvoboj je trebao biti na rasporedu 2. travnja, no u to vrijeme će Zadrani na Final fouru Europske lige hvatati titulu europskog prvaka.
– Budući da se zadnja dva kola moraju igrati u isto vrijeme i nikakvih nadoknada u tom periodu ne smije biti, mi smo bili primorani tražiti ovaj datum za dvoboj sa Zaprešićem. Vrijeme nije idealno, ali možemo potpuno opušteni ući u taj dvoboj. Sigurno da ćemo mi imati pristup kao i u svakoj utakmici do sada. Nema govora o nekom psihološkom popuštanju ili opuštanju, ali ne trebamo se previše opterećivati s tim što će biti i to je dobro.
S obzirom na to da se utakmica igra na radni dan i da je izvan kalendara, hoćete li nastupiti u kompletnom sastavu ili ćete ipak malo kalkulirati?
– Kalkulirat sigurno nećemo, ali je pitanje hoće li zaigrati Luka Ukalović koji ima problem s ozljedom. Nama je važnije da on bude spreman za Final four, tako da ga vjerojatno sutra nećemo koristiti – istaknuo je Mijolović.