Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kraljevstvo za strijelca

15.03.2011. 23:00
Kraljevstvo za strijelca


Trenutačno Zadar na 12. mjestu ima 24 boda, a Lokomotiva na 14. poziciji 23. Nadajmo se da će Zebićeva momčad pronaći igru iz većine jesenskih izdanja i da će Lokomotivu put Zagreba ispratiti barem s golom viška u njihovoj mreži.


Zadar je spojio  dva uzastopna poraza. Nakon  debakla pred svojim gledateljima protiv Hajduka, prvoligaš sa Stanova minimalno  je u 21. kolu Prve HNL poražen i u Kranjčevićevoj. Zagreb, koji barem po novinskim izvještajima nije nikoga  oduševio svojom predstavom,  uspio je golom Krstanovića s  bijele točke doći do nova tri  boda i uzletiti na prvoligaškoj  ljestvici. A Zadar. Trenutačno  je na 12. mjestu, ali kliže se  sve niže. U tri proljetna kola  od mogućih devet bodova osvojen je tek jedan u Vinkovcima. Iskreno, to je bio  uspjeh. Međutim, nastavak  bode u oči, jer radi se o  totalnom neuspjehu.
Prazne puške
Ono što posebno treba zabrinuti struku, a i sve u klubu  sa Stanova je da se Zadar u tri  kola nije uspio upisati u listu  strijelaca. I ne samo to, praktički nisu u 270 minuta uspjeli  stvoriti niti jednu 100-postotnu prigodu. Istina je da  igraju s jednim klasičnim napadačem, ali i s puno polušpica te bokovima koji bi u  formaciji 3-5-2 morali puno  više toga napraviti prema naprijed. U svakom slučaju s  nestrpljenjem se očekuje povratak Terkeša na travnjak,  jer kada igraju on i Santini u  napadu, Zadar djeluje puno  ubojitiji. Zadru treba pobjeda  u sljedećem kolu protiv Lokomotive i to je sva istina  ovoga svijeta. Do koje neće  biti lagano doći. Ali, na muci  se poznaju junaci.
U prošlom kolu i nije bilo  previše iznenađenja s obzirom da su se igrala dva derbija. Vodeći Dinamo neokrznut je prošao Vinkovce. Modri su golom Beqiraja stigli do  velika tri boda i nastavili svoj  put prema tituli. Trener Stanko Mršić, čini nam se opravdano, sasuo je drvlje i kamenje po sucima koji su Vinkovčane ostavili s desetoricom na terenu. I Hajduk se  zadržao u toj utrci s obzirom  da su na Poljudu uspjeli pobijediti gradskog rivala Split.  Bila je to teška utakmica za  “bile”, ali su na kraju ipak  “sredili” susjede iz Parka mladeži. I sada ih očekuje vječiti  derbi u Maksimiru.
Karlovac je nakon silnih  previranja i kažnjavanja trenera Pamića te ukinuća suspenzije dan prije utakmice,  uspio na svom travnjaku slaviti protiv Varaždina. Osijek u  Gradskom vrtu nije uspio do  bodova protiv Hrvatskog dragovoljca, završilo je 0:0.  Možda i najveće iznenađenje  kola dogodilo se u Koprivnici  gdje je Rijeka zgoditkom Antonija Čuline uspjela doći do  sva tri boda.
Frontalni napad
Istra 1961 ne uspijeva nikoga pobijediti, čak ni na  svom terenu. Stradali su protiv Šibenčana 1:4. I za kraj  nam ostaje Lokomotiva, sljedeći Zadrov suparnik, koja je  na svom terenu teško stradala  od Intera 2:4. I smijenila trenera, na klupu je umjesto  Ljupka Petrovića sjeo Krunoslav Jurčić.
Pred Zadranima je teški  ispit u 22. kolu Prve HNL. Ne  toliko zbog snage suparnika,  već zbog činjenice da se Zebićeva momčad još nije probudila iz zimskog sna. Pogotovo strijelci. Bez obzira na  sve svima je jasno da će Zadrani “pod mus” morati pobijediti Lokomotivu koja će  se s novim trenerom doći  vaditi za loše rezultate ovoga  proljeća. Poraz bi bilo koju od  te dvije momčadi bacio još  dodatno prema dnu prvoligaške ljestvice. Trenutačno  Zadar na 12. mjestu ima 24  boda, a Lokomotiva na 14.  poziciji 23. Nadajmo se da će  Zebićeva momčad pronaći  igru iz većine jesenskih izdanja i da će Lokomotivu put  Zagreba ispratiti barem s golom viška u njihovoj mreži.
U 22. kolu igra se najveći  derbi hrvatskog nogometa, u  Maksimir na noge vodećem  Dinamu stiže drugoplasirani  Hajduk. Atmosfera je već zakuhala, navodno se put metropole sprema 10.000 navijača “bilih”. Eventualnim  slavljem Hajduk bi došao samo na dva boda zaostatka i  prvenstvo bi postalo itekako  zanimljivo. Trećeplasirani  Split na svom travnjaku  dočekuje Zagreb koji igra bolje u gostima nego na svom  terenu. U svakom slučaju  Split je favorit. Inter će na  svom travnjaku dočekati Istru  1961 i s obzirom na trenutačnu formu obje momčadi  “kanarinci” su apsolutni favoriti. Cibalia će na noge  Rijeci koja je iznenađujuće  slavili u Koprivnici. Sigurni  smo da će se Mršićeva  momčad htjeti iskupiti za poraz od Dinama, ali im to neće  biti lako protiv uvijek čvrste  Rijeke. U sljedećem kolu još  se sastaju Hrvatski dragovoljac i Karlovac, Varaždin –  Slaven Belupo i Šibenik –  Osijek.


Prva HNL mladih




Kadeti
20. kolo: Zadar – Hajduk 0:2.
Poredak: Dinamo 53, Hajduk 43, Osijek 41, Rijeka 35, Croatia S. 30, Inter, Varaždin 29, S. Belupo 28, Zagreb 27, Zadar 26, HAŠK, Lokomotiva 22, Cibalia 20, Split 17, Šibenik 12, Međimurje 2
21. kolo: Zagreb – Zadar (19. ožujka, 12  sati).
Juniori
20. kolo: Zadar – Hajduk 0:3
Poredak: Dinamo 48, Split 39, Lokomotiva 37, Zagreb 36, Hajduk 35, Rijeka 34, Osijek 27, Varaždin 26, Zadar 24, S. Belupo, Cibalia, Croatia S. 22, Šibenik 19, HAŠK 16, Inter 15, Međimurje 4
21. kolo: Zagreb – Zadar (19. ožujka, 14  sati).