17 °C
Online izdanje
Srijeda, 29.ožujka 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Zadar
RSS feed
Današnji broj
Zadar
Povratak
Grad Zadar zaključao staro Kazalište lutaka
Piše: Marija Knežević
Foto: Marin GOSPIĆ

Grad Zadar, odnosno njegov Ured za upravljanje gradskom imovinom zaključao je i pečatirao zgradu bivšeg Kazališta lutaka u Jazinama.

- Jasno nam je da treba stvari definirati s pravnog i financijskog aspekta kako bi se zadovoljili sigurnosni i strukturni uvjeti za rad i kako bi ljudi iz umjetničkih organizacija i udruga tamo mogli nastaviti s djelovanjem. Međutim, situacija s mijenjanjem brava i naglim iseljavanjem svih koji tamo godinama djeluju bez dijaloga je neprihvatljiva. Nadam se konstruktivnom dijalogu idući tjedan u uredu gradskog pročelnika za kulturu, kaže glumac Juraj Aras, voditelj umjetničke organizacije Teatro Verrdi koja je jedan od korisnika prostora u starom kazalištu.

Osim Teatra Verrdi prostor starog Kazališta lutaka koristile su udruge Zdanje, Šigureca, Eko Zadar i umjetnička organizacija Dragon Teatar.

Za komentar smo zamolili gradskog pročelnika za kulturu, Radovana Dunatova.

- Trebamo se sastati i vidjeti kako dalje. Udruge su prostor na korištenje dobile 2013. godine na tri godine i to je vrijeme sada prošlo. Situacija tamo je jako loša, a u posljednje vrijeme bilo je i nekoliko intervencija policije. Grad na sebe ne želi preuzeti odgovornost za to da se tamo nekom nešto dogodi i spremni smo uložiti, nakon 150.000 kuna prije nekoliko godina, dodatna sredstva kako bi se poboljšali uvjeti za rad i poboljšala sigurnost prostora. Mi podržavamo nastavak rada udruga koje savjesno tamo rade i provode aktivnosti i stalo nam je da se to nastavi, kaže Dunatov i najavljuje sastanak s predstavnicima uduga i umjetničkih organizacija sljedeći tjedan.

- Mi smo u svemu ovome bez loših namjera, želimo nastavak rada i funkcioniranja onih koji tamo provode svoje programe, ali mora se uspostaviti red, zaključuje Dunatov.

Trenutno nema komentara

Niste registrirani?

Registrirajte se ili logirajte kako biste iskoristili pune mogućnosti portala Zadarskog lista. Besplatno je!

Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr