Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Grad Zadar zaključao staro Kazalište lutaka

15.03.2017. 23:00
Grad Zadar zaključao staro Kazalište lutaka


Grad Zadar, odnosno njegov Ured za upravljanje gradskom imovinom zaključao je i pečatirao zgradu bivšeg Kazališta lutaka u Jazinama.
– Jasno nam je da treba stvari definirati s pravnog i financijskog aspekta kako bi se zadovoljili sigurnosni i strukturni uvjeti za rad i kako bi ljudi iz umjetničkih organizacija i udruga tamo mogli nastaviti s djelovanjem. Međutim, situacija s mijenjanjem brava i naglim iseljavanjem svih koji tamo godinama djeluju bez dijaloga je neprihvatljiva. Nadam se konstruktivnom dijalogu idući tjedan u uredu gradskog pročelnika za kulturu, kaže glumac Juraj Aras, voditelj umjetničke organizacije Teatro Verrdi koja je jedan od korisnika prostora u starom kazalištu.
Osim Teatra Verrdi prostor starog Kazališta lutaka koristile su udruge Zdanje, Šigureca, Eko Zadar i umjetnička organizacija Dragon Teatar.
Za komentar smo zamolili gradskog pročelnika za kulturu, Radovana Dunatova.
– Trebamo se sastati i vidjeti kako dalje. Udruge su prostor na korištenje dobile 2013. godine na tri godine i to je vrijeme sada prošlo. Situacija tamo je jako loša, a u posljednje vrijeme bilo je i nekoliko intervencija policije. Grad na sebe ne želi preuzeti odgovornost za to da se tamo nekom nešto dogodi i spremni smo uložiti, nakon 150.000 kuna prije nekoliko godina, dodatna sredstva kako bi se poboljšali uvjeti za rad i poboljšala sigurnost prostora. Mi podržavamo nastavak rada udruga koje savjesno tamo rade i provode aktivnosti i stalo nam je da se to nastavi, kaže Dunatov i najavljuje sastanak s predstavnicima uduga i umjetničkih organizacija sljedeći tjedan.
– Mi smo u svemu ovome bez loših namjera, želimo nastavak rada i funkcioniranja onih koji tamo provode svoje programe, ali mora se uspostaviti red, zaključuje Dunatov.