Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Klape pjevajući skupile više od sedam tisuća kuna

Autor: Irena Jurjević

15.04.2009. 22:00
Klape pjevajući skupile više od sedam tisuća kuna

Foto: Filip BRALA



Brojne klape iz Zadra i Zadarske županije, ali i zadarski pjevači udružili su se u srijedu navečer na humanitarnom koncertu u Arsenalu kako bi prikupili pomoć namijenjena jednom od članova KUD-a Kolajna. U toku večeri je prikupljeno nešto više od sedam tisuća kuna koje će biti uručene za potrebne lijekove i liječenje.
– Nikakvo čudo da je odaziv izvođača ovako velik. Naša klapa, iako možda manje poznata, neobična je po sastavu. Članovi su uglavnom prosvjetni djelatnici, djelatnici u bolnici, u zrakoplovstvu. Društveno smo aktivni na različitim poljima. Sudjelujemo i u drugim klapama i sastavima, radimo na poslovima gdje surađujemo s mnogo ljudi koji imaju povjerenja u nas, rekla nam je članica KUD-a Kolajna Žaklina Kutija.
Za organizaciju koncerta bilo je potrebno nešto manje od mjesec dana, a veliku zaslugu članovi pripisuju svom voditelju Renatu Peroviću koji pjeva u zadarskoj klapi Lanterna, voditelj je mandolinskog sastava i klape u KUD-u Kolajna. Članovi KUD-a su se odlučili za humanitarni koncert saznavši da situacija nije tako bezazlena:
– Riječ je o članu koji je pjevao s nama dugo godina. Znali smo da je bolestan, no nismo znali da su lijekovi tako skupi. Kada smo shvatili da je pomoć potrebna, ponudili smo tu pomoć obitelji. U dogovoru s njima, odlučili smo da osoba ostane anonimna, poštujući njihovu privatnost, jer ionako postoji dovoljno poteškoća. Željeli smo zato zaista od srca pomoći na jedini način na koji to i možemo, pjevajući sa solidarnošću, zaključila je Kutija.
U sklopu koncerta u srijedu su nastupile su i instrumentalne muške klape Donat, „Galija i Zadarska lanterna, muška klapa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Sv. Gabriel”, ali i Vili Kalmeta i grupa „More”, Ernesto i „Jet set”. Kao poseban gost pred kraj koncerta na binu je pozvan i Zoran Jelenković koji je publici podario nekoliko svojih starijih i novijih pjesama.