Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Inter liječi sve rane

Autor: Drago Bajković

15.04.2010. 22:00
Inter liječi sve rane

Foto: Vedran SITNICA



Pobjeda će ponovno donijeti mir na Stanove, ali Zadrani trebaju biti svjesni da posao protiv Zaprešićana neće biti nimalo lagan. Obje momčadi imaju za sobom dva uzastopna poraza, vjerujemo da će Zadrani prekinuti taj negativni “mini” niz.
Dva uzastopna gostovanja – dva poraza. Nakon šest utakmica u nizu u kojima Zadrani nisu znali za poraz (tri pobjede i tri remija) došlo je otrježnjenje. Svi su nakon odličnih partija prvoligaša sa Stanova očekivali da će i s ova dva gostovanja donijeti pokoji bod, ali to se ipak nije dogodilo. U Puli su izabranici Dalibora Zebića odigrali izrazito loše, dok je u Koprivnici izvedba ipak bila nešto bolja. I dalje su Zadrani da desetom mjestu prvoligaške ljestvice s priličnom prednošću pred pratnjom, ali još jedan kiks ponovno bi ih doveo u neugodnu situaciju.
Poraz na poraz
U Koprivnici su dva prekida bila dovoljna da tri boda pripadnu domaćinu. Sve bitnije događalo se u drugom poluvremenu. Najprije je Maras doveo “farmaceute” u vodstvo u 48. minuti. Samo minutu kasnije izjednačio je Mršić, a u 68. minuti Jurić je postavio konačnih 2:1 za domaćine. Zadrani nikako zbog ova dva uzastopna poraza ne smiju zapasti u pesimistično raspoloženje, jer već u subotu imaju prigodu pobjedom nad Interom pred svojim navijačima na Stanovima “poništiti” sve loše što im se dogodilo u prethodnih pet dana. Što se tiče ostalih rezultata u 25. kolu bilo je jako interesantno uz puno neizvjesnosti i preokreta. Vodeći Dinamo je neokrznut prošao kroz Varaždin, s dva zgoditka su potopili sve nade “krojača”. Derbi kola odigran je u Vinkovcima gdje je drugoplasirana Cibalia ugostila trećeplasirani Šibenik. Bila je to ljepotica kola. Vinkovčani su do posljednje minute imali vodstvo od 3:2, a di bi u 90. preko Ademija Šibenik izjednačio. Ali ni tu nije bio kraj, doslovno u posljednjim trenucima sudačke nadoknade Tomić je Mršićevoj momčadi donio tri velika boda. Hajduk je na 3. mjestu. I to je jedino što može veseliti Splićane, jer izvedba i jedan zgoditak protiv Istre 1961 na Pljudu ne mogu ponuditi ništa više. Na tri su boda zaostatka za Cibalijom. Pretposljedni Zagreb je u Kranjčevićevoj stigao do važne pobjede protiv Karlovca. Štimac je ipak uspio konsolidirati svoju momčad i sada su opet u igri za očuvanje prvoligaškog statusa. Sljedeći Zadrov suparnik Inter doživio je na svom terenu uvjerljiv poraz od Osijeka. Čini se da smjena Borimira Perkovića i dovođenje iskusnog Ilije Lončarevića nije donijela ništa pozitivnog u redove zaprešićkih “žutih”. Barem za sada. Lokomotiva je neočekivano na svom terenu doživjela poraz od Međimurja. U najmanju ruku vrlo čudan poraz Dinamovog mlađeg brata. I za kraj ovoga kola Rijeka je na svojoj Kantridi bila uvjerljiva protiv Sesvećana 4:2.
“Osveta” protiv Intera
Kao što smo već naveli Zadrane ove subote očekuje domaći ogled protiv Intera. Zadrani dobro pamte poraz u Zaprešiću iz prvog dijela sezone koji im se nije smio dogoditi nakon što su imali vodstvo 3:2. Po informacijama koje stižu iz redova prvoligaša sa Stanova sprema se sportska “osveta” za taj poraz i nitko ni ne pomišlja ne nikakav drugačiji scenarij. Pobjeda će ponovno donijeti mir na Stanove, ali Zadrani trebaju biti svjesni da posao protiv Zaprešićana neće biti nimalo lagan. Obje momčadi imaju za sobom dva uzastopna poraza, vjerujemo da će Zadrani prekinuti taj negativni “mini” niz. Nadolazeće 26. kolo donosi još niz zanimljivih dvoboja. Dinamo će na Maksimiru ugostiti društvo iz Kranjčevićeve. Može li Štimac iznenaditi Jurčića vidjet ćemo već ove subote. Interesantno će biti i u Karlovcu gdje gostuje Cibalija. Hajduk će put Šubićevca gdje Splićanima nikada nije bilo lako igrati. Uvertira je to i za finale Hrvatskog nogometnog kupa. Osijek će u Gradskom vrtu dočekati osokoljenu Rijeku, dok će se u preostala tri susreta ogledati Istra 1961 i Slaven Belupo, Međimurje i Varteks te Croatia i Lokomotiva. Neizvjesnosti neće nedostajati, to je sigurno.