Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Trešnjevka za točku na “i”

Autor: Andrija Prović

15.04.2010. 22:00
Trešnjevka za točku na “i”

Foto: Sebastian GOVORČIN



a bi riješile sve dvojbe oko nove prvoligaške sezone, košarkašice Zadra trebaju napraviti još samo jedan korak. Računica je pritom jednostavna. U preostala tri kola A-1 lige za ostanak potrebna im je jedna pobjeda. Budući da su velik dio posla odradile svladavši Pulu, teško je vjerovati da će Istranke do kraja upisati maksimalnih šest bodova, a Zadar niti jedan. No, opreza nikad na odmet, posebno u ženskoj A-1 ligi. Zato i u večerašnji (19.30) dvoboj osmog kola moraju ući svjesne da još ništa nije gotovo. S druge pak strane, da su mogle birati suparnika protiv kojeg će tražiti odlučujuću pobjedu, vjerojatno bi se i same odlučile na Trešnjevku. Iako su prije dva tjedna zagrepčanke uspjele nadigrati Split, bilo je to njihovo jedino ovosezonsko slavlje, odnosno veliko iznenađenje koje ih ipak ne može svrstati u rang s preostalih pet ekipa. Barem ne ove sezone. Bez obzira na nedostatak visine, mladost ili ozljede, Zadar je kvalitetniji sastav, što bi u 40 minuta trebao i potvrditi. Ponude li “bijelo-plave” angažman kao protiv Pule, problema ne bi trebalo biti.
– Ovaj put moramo prihvatiti ulogu favorita i dokazati da smo kvalitetniji sastav koji je došao osigurati opstanak. Za takvo što, bit će potreban ozbiljan pristup već od prve minute, dok mjesta opuštanju nema. Trešnjevka nije bezazlena ekipa. Smatram da će dobra igra u obrani biti presudna, uostalom, ona je bila ključna u svim našim pobjedama. Jednostavno, moramo pokazati po što smo došli u Zagreb – naglasio je Branimir Peričić, pomoćni trener Zadra.
Podsjetimo, bit će ovo četvrti ovosezonski ogled Zadra i Trešnjevke, a posljednji put dvije su se ekipe sastale u ožujku kada su Mazijine izabranice bile više nego uvjerljive (81:32). Prvu pobjedu u Ligi za ostanak Zadranke su tada ostvarile upravo protiv Trešnjevke. Bude li im večerašnja posljednja ove godine, sigurno neće imati ništa protiv. Jer, dobro znaju što im ona donosi.
U 8 kolu igraju: Trešnjevka – Zadar (petak, 19.30 sati), Agram ZG – Plamen Požega, Biska Pula – Split.