Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U subotu se vraćamo na pobjedničke staze

Autor: Drago Bajković

15.04.2010. 22:00
U subotu se vraćamo na pobjedničke staze

Foto: Vedran SITNICA



– Sjećamo se te utakmice u Zaprešiću i prilično smo “nabrijani” zbog tog poraza. Spremamo im pravu sportsku osvetu i baš zbog naše motiviranosti sam uvjeren da se u subotu na Stanovima ne može dogoditi ništa drugo osim naše pobjede, kazao je Santini
Nogometaši Zadra kasno u noći sa srijede na četvrtak vratili su se iz Koprivnice gdje su u 25. kolu poraženi od Slaven Belupa. Drugi je to uzastpni poraz prvoligaša sa Stanova s obzirom da su četiri dana ranije “kalvariju” doživjeli i u Puli. Nakon pozitivnog niza koji je trajao šest kola, Zadrani su “prizemljeni” u posljednje dvije nogometne dionice.
– U svakom slučaju nije lijepo doživjeti dva poraza zaredom bez obzira što su oba s gostovanja. Nakon odličnog niza u prethodnih šest kola ova dva poraza su nas “prizemljila”, ali nikako nas nisu demoralizirala – kazivao je jučer ujutro Ivan Santini, napadač prvoligaša sa Stanova.
– Smatram da smo u Koprivnici ipak odigrali puno bolje nego nekoliko dana ranije u Puli. To svakako nudi optimizam iako nam sada ništa ne može poslužiti kao utjeha ili nam biti opravdanje. U Koprivnici su nas dva prekida koštala dva zgoditka i to je bilo dovoljno za ovaj poraz.
Zadrani su se s ovi porazom ponovno doveli u situaciju da strepe za prvoligaški ostanak, iako je istini za volju najbliži pratitelj Varteks dosta daleko, na pet bodova zaostatka.
– Činjenica je da smo s ova dva uzastopna poraza dozvolili “pratnji” da nam se malo približi, ali još uvijek imamo veliku zalihu bodova koja nam garantira da do kraja nećemo upasti u veće probleme. Naravno, ni pod razno ne smijemo dozvoliti nikakvo opuštanje koje bi nam zakompliciralo situaciju. Jednostavno se ne brinem za nas jer sa siguran da ćemo se već uz subotu protiv Intera vratiti na pobjedničke staze.
Zaprešićani su u dva posljednja kola doživjeli isto toliko poraza.
– Istina je, najprije su poraženi od Sesvećana, da bi nakon toga kod kuće potučeni do nogu od Osijeka. Vjerovao sam da će nakon smjene Borimira Perkovića s Ilijom Lončarevićem pokazati više, ali čini se da se nije dogodio onaj pozitivni šok. Pokušat će se vaditi na nama, ali odmah im možemo poručiti da u tome neće uspjeti.
Zadrani se još itekako sjećaju poraza u Zaprešiću kada su pobjedu imali u rukama, ali su na kraju put Zadra morali bez boda.
– Sjećamo se te utakmice u Zaprešiću i prilično smo “nabrijani” zbog tog poraza. Spremamo im pravu sportsku osvetu i baš zbog naše motiviranosti sam uvjeren da se u subotu na Stanovima ne može dogoditi ništa drugo osim naše pobjede. Mislim da se svi vraćaju u konkurenciju, jedino je neizvjestan nastup Ježine koji je zbog ozljede propustio nastup u Koprivnici. Imamo Gluića koji je vrlo dobro obavio posao u Koprivnici. Spremni smo za početak nove pobjedničke serije – kazao je na kraju razgovora Santini.