Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U TN Zaton u budućnosti će osvanuti i akvapark

Autor: Branko Božić

15.04.2010. 22:00
U TN Zaton u budućnosti će osvanuti i akvapark

Foto: Branko BOŽIĆ



Radovima je obuhvaćeno uređenje pristupa glavnoj recepciji, instaliranje javne rasvjete uz glavnu prometnicu, bojenje apartmana, uređenje plaže, izgradnja novih nogostupa, hortikulturno uređenje, a spremamo se i za jednu veću i važniju investiciju – najsuvremeniji akvapark na našoj obali koji bi se trebao izgraditi do ljeta 2012. godine, kaže Bobić
Ovih dana u Turističkom naselju Zaton u tijeku su brojni radovi za nadolazeću turističku sezonu. Na svakom koraku obavljaju se završne pripreme i tzv. “šminkanje”, ovog u zemlji i inozemstvu nadaleko čuvenog i priznatog turističkog objekta, čije je otvorenje službeno već tradicionalno najavljeno za subotu 1. svibnja. Prvi koje će udomiti TN Zaton bit će državni službenici i namještenici, njih oko 250 na tradicionalnim Športskim susretima sindikata, koji će otpočeti u srijedu 5. svibnja i trajat će desetak dana.
“Čupalo” se svakog gosta
Inače, kad se govori o Zaton Holiday Resortu treba istaknuti da on ima 583 apartmana, u kojima je na raspolaganju gostima 2.300 postelja. Od toga njih 118 je s četiri zvjezdice dok njih 475 ima tri zvjezdice.
Kamp kao okosnica poslovanja ima na raspolaganju 1.500 parcela s prosječnom površinom od oko 100 metara četvornih po parceli sa svim potrebnim priključcima počevši od vode, struje, odvodnje i tako redom. Ukupno se u kamp može smjestiti u optimalnim uvjetima 5.500 gostiju. U kampu gostima na raspolaganju stoji 200 mobilnih kućica za 4 do 5 osoba veličine od 30 do 35 metara četvornih. Sve su spojene na potrebne priključke, a ujedno sve su i klimatizirane. Lanjske, recesijske 2009. godine u apartmanima je evidentirano ukupno 228.000 noćenja, dok se ta brojka u kampu kretala u visini od 390.000 noćenja, što je ukupno nešto manji broj u odnosu na prethodnu 2008. godinu. U kampu je boravilo najviše gostiju iz Njemačke, Nizozemske, Danske, Italije i Austrije, a u apartmanima najveći broj gostiju pristigao je iz Njemačke, Italije, Poljske, Austrije i Mađarske.
Buking je išao dosta teško i jednostavno se “čupalo” svakog gosta. Unatoč svemu u TN Zaton ne kriju zadovoljstvo učinjenim, kao i najavama za ovu godinu.
– Za sada se stvari kreću nešto bolje nego lani. Po podacima kojim raspolažemo, primjerice, trenutačno imamo zauzeće naših kapaciteta od 43 posto. Koliko smo omiljena destinacija govori podatak da nam je velik broj naših gostiju već lanjskog ljeta rezervirao kamp jedinice. Optimistična očekivanja temeljimo na prodaji naših kapaciteta, što na domaćem i inozemnom tržištu teče dosta dobro, kao i brojnih rezervacija što ih svakodnevno zaprimamo, kaže voditelj prodaje i marketinga u TN Zaton Ivo Bobić, dodajući da uprava kontinuirano ulaže određena financijska sredstva u poboljšanje kvalitete.
Sadržaji za djecu
– Osim što su se uredili i obnovili apartmani izgrađeni su novi sanitarni čvorovi, bazen, poboljšana je plaža sa svim pratećim sadržajima i još mnogo toga. Posebno se puno uložilo kod uvođenja sadržaja za najmlađe goste. Jednostavno ovdje je dječji obiteljski raj. More je plitko, pješačka zona je velika i djeca se njome mogu bez problema kretati. Za sve njih dok se roditelji kupaju ili odmaraju brine zaštitarska služba i morski spasioci.
Vezano uz poslove koji su u tijeku, obuhvaćeno je uređenje pristupa glavnoj recepciji, instaliranje javne rasvjete uz glavnu prometnicu, od ulaska u kamp do centra, bojenje apartmana, uređenje plaže i nasipanje novim količinama pijeska, izgradnja novih nogostupa, hortikulturno uređenje sa sadnjom cvijeća i zelenila i tako redom. Uz sve nabrojeno, a što zaista nije malo, paralelno se spremamo za jednu veću i važniju investiciju. Naime, naša je uprava odlučila da se najdalje do ljeta 2012. godine ovdje u našem naselju izgradi najsuvremeniji akvapark na našoj obali s raznim sadržajima, rijekama, vodopadima, toboganima i drugim pratećim elementima, čime se još u znatnoj mjeri poboljšala naša bogata i raznovrsna turistička ponuda, objašnjava Bobić.
Upitan na kraju kako surađuju s upravom Grada Nina te dvjema turističkim zajednicama, onom u Ninu i Zatonu, Bobić kaže da je u zadnje vrijeme suradnja izvrsna.
– Naši predstavnici participiraju sukladno sa zakonom u tijelima jedne i druge turističke zajednice. Zajedno se potpomažemo i odrađujemo zajedničke projekte. Uredno podmirujemo sve svoje obaveze poput boravišne pristojbe, komunalne naknade i drugih davanja. Naša je želja da se dobri i prijateljski odnosi i s Ninom i sa Zatonom i nadalje ovako njeguju, zaključio je Bobić.