Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Borba za goli život

15.04.2011. 22:00
Borba za goli život


Nemamo pravo na nekakve kalkulacije i na Šubićevcu moramo igrati na pobjedu kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Jednostavno nismo momčad koja može odigrati 90 minuta na nulu – kazao je Dalibor Zebić, trener Zadra


 Nogometaši Zadra danas će u 25. kolu Prve  HNL gostovati na Šubićevcu  gdje će u strazu sa Šibenikom  napraviti sve kako bi ostali neporaženi. Prethodno kolo nije  bilo uspješno niti za Zadrane,  niti za Šibenčane. Istini za volju prvoligaš sa Stanova nije  doživio poraz, ali bod protiv  Osijeka na Stanovima nikako  nije mogao zadovoljiti čelnike  zadarskih modrih. S druge  strane Šibenčani su poraženi u  Zaprešiću i sada će na svom  travnjaku pokušati isprati gorak okus tog poraza. Osim što  se radi o susjedskom derbiju  po pitanju geografskog položaja, radi se i o susjedima na  prvoligaškoj ljestvici. Zadrani  su trenutačno 12. s 28 bodova  na svom kontu, dok Šibenčani  na 13. mjestu imaju bod manje.
– Svi znamo da nas očekuje  teška utakmica na Šubićevcu,  ali isto tako smo uvjereni da  možemo ostati neporaženi –  kazivao je jučer ujutro Zadrov  strateg Dalibor Zebić.
– Nadam se da ćemo ponoviti rezultate s prošla dva  gostovanja na Šubićevcu, a to  su 0:0 i 1:1. Posebno sam bio  zadovoljan nakon onih 1:1 kada smo osim povoljnog rezultata imali i dobru igru. Mislim  da ovaj dvoboj očekujemo u  sličnom ozračju kakav je bio  kada smo igrali i ta dva dvoboja.
Mršić (p)ostaje  napadač
Zadar ovoga proljeća ne djeluje bajno, igra je rastrgana i  evidentan je grč.
– Istina, nikako da pokažemo ono što smo pokazivali prošle jeseni. Smatram  da se kvalitativno ne možemo  puno pomaknuti, ali očekujem  od svojih igrača da ih ovaj mali  tzv. jadranski derbi trgne. Pritom, najviše ciljam na voljni  moment koji se itekako može  popraviti. Utakmice između  Šibenika i Zadra uvijek su budile dodatni motiv i očekujem  da on u svakom trenutku bude  vidljiv kod mojih igrača tijekom utakmice na Šubićevcu.
Hoće li Zadar na Šubićevcu  zaigrati s dvije špice u napadu,  ili ćete Mršića vratiti u veznu  liniju?
– Mršić ostaje u napadu sa  Santinijem. Mišljenja sam da  na Šubićevcu ne možemo napraviti ništa ako budemo igrali  s jednom špicom. Znam da  protiv Osijeka na Stanovima  nismo bili učinkoviti u igri prema naprijed s ove dvije špice,  međutim u Puli smo stvarali  prilike. Na gostovanjima bi  trebali ipak imati više prostora  prema naprijed i mislim da bi  Santini i Mršić, potpomognuti  s drugim igračima iz vezne linije mogli Šibenčanima stvoriti dosta problema.
U Šibeniku je upitan nastup  kapetana Jakova Suraća, a  zna se da Zadar s njim i bez  njega nije isti.
– Bilo je vidljivo i protiv Osijeka koliko nam nedostaje Surać. On ima kvalitetu i iskustvo, i zna stati na loptu kada je  to potrebno. Nažalost, čini mi  se da neće biti spreman za  nastup na Šubićevcu, barem ne  za početnu jedanaestoricu.  Nadam se da će moći zaigrati  barem pola sata u nastavku  utakmice. Na zadnjem treningu je još uvijek osjećao bol u  listu noge.
Obostrani pritisak
Zebić je na kraju najavio  hrabru igru Zadra u Šibeniku.
– Nemamo pravo na nekakve  kalkulacije i na Šubićevcu moramo igrati na pobjedu kako bi  ostvarili pozitivan rezultat. Jednostavno nismo momčad koja može odigrati 90 minuta na  nulu iako nam se tako nešto  dogodilo u Vinkovcima. I na  nama i na Šibeniku je određeni  pritisak, a ja se samo mogu  nadati da će se taj pritisak na  našim današnjim domaćinima  nastaviti i nakon ovog našeg  dvoboja – kazao je na kraju  razgovora Zebić.
Vjerojatni sastav: Ježina –  Skočibušić, Puljić, Con – Glumac, Banović, Pezo, Ćurjurić,  Vasilj – Mršić, Santini. Pričuve:  Gluić, Jerbić, Surać, Begonja,  Zulim, Sarić, Matošević.
 


Šibenik bez Pešića i Božića




Prema pisanju na službenoj internet stranici Šibenika uoči utakmice protiv  Zadra Vjekoslav Lokica, trener, ima problema s ozljedama u momčadi.  Bačelić-Grgić i Jelić i dalje se žale na ozljede, pa su upitni za nastup. Isto vrijedi  i za Kartela, a Pešić i Božić sigurno nisu u konkurenciji za nastup. Kartelo je  upitan zbog udarca koji je dobio u mišić, Bačelić-Grgić se žali na bol u  aduktoru, dok je kod Jelića magnetska rezonanca ukazala da ima kondromalaciju. Zbog nagnječenja zgloba susret sa Zadrom preskočit će Pešić,  kao i Božić koji je u prošlom kolu zaradio crveni karton.
– Očekivanja su da uzmemo sva tri boda, da odigramo najbolje što možemo,  da publika bude  zadovoljna. Zadar dolazi sa  željom da nam  vrati za onaj poraz u Zadru od  4:1. Ako svih  90 minuta budemo koncentrirani, ako budemo radili ono  što trener bude  očekivao od  nas mislim da  se nemamo  čega bojati. Nema kalkulacija,  svaka utakmica  nam je važna.  Idemo po sva  tri boda – smatra Niko Tokić,  jedan od Lokičinih aduta za  Zadar.


 


Prva HNL


Rezultati jučerašnjih utakmica 25. kola: Lokomotiva – Rijeka 0:0, Inter – Hrvatski  dragovoljac 3:2 (1:0 Trajkovski 57′, 2:0  Oršić 73′, 3:0 Budimir 74′, 3:1 Grgić 81′, 3:2  Kukoč 90’+1), Zagreb – Varaždin 2:2 (1:0  Krstanović 45′-11m, 1:1 Glavina 70′, 1:2  Vugrinec 85′, 2:2 Krstanović 89′). Danas  igraju: Šibenik – Zadar, Osijek – Split,  Hajduk – Karlovac, Cibalia – Slaven Belupo i  Istra 1961 – Dinamo.
Poredak: Dinamo 61, Hajduk 48, Inter 41, Split 40, Cibalia 36, Varaždin, Rijeka 33, Osijek, Karlovac 31, S. Belupo, Zagreb 30, Zadar 28, Šibenik 27, Lokomotiva 25, Istra 1961 21, H. dragovoljac 19         


PRVA HNL, SUBOTA


Šibenik (16): ŠIBENIK – ZADAR.  Sudac: Danijel Trampus (Osijek). Pomoćnici: Davor Batinić (Osijek) i Goran Pataki (Đakovo)
Osijek (16): OSIJEK – SPLIT.  Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb).  Pomoćnici: Željko Grgec (Bistra) i  Andrija Olujić (Zagreb)
Split (18): HAJDUK – KARLOVAC. Sudac: Ivan Bebek. Pomoćnici:  Damir Volf i Robi Kezele (svi Rijeka)
Vinkovci (18): CIBALIA – SLAVEN  BELUPO. Sudac: Dalibor Mlakar. Pomoćnici: Boško Vukušić i Krunoslav  Ambrinac (svi Zagreb)
Pula (20.10 – HRT 2): ISTRA  1961 – DINAMO. Sudac: Andrej Burilo. Pomoćnici: Miro Grgić i Hrvoje  Barišić (svi Osijek)