Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Povratak na pobjednički kolosijek

15.04.2012. 22:00
Povratak na pobjednički kolosijek


Ako je suditi po prekjučerašnjoj izvedbi Zadrana u Sisku, vaterpolisti s Višnjika ponovno su na kolosijeku koji vodi prema vrhu Prve B lige. U dvoboj 10. kola momčad Gorana Jovančevića ušla je bez četiri standardna prvotimca i s hipotekom tri uzastopna poraza, no to je nije spriječilo da se s neugodnog gostovanja vrati s povratka samopouzdanja vrijednim bodovima. Do minimalne, ali dragocjene 10:11 pobjede Zadar je stigao zahvaljujući odlučnosti da pokaže kako su oscilacije u igri i rezultatima neminovan danak neiskustvu, a ne nedostatku kvalitete.
Publika u Sisku u prvom je poluvremenu gledala raspoloženiju domaću momčad, koja je prisilila Zadrane da love zaostatak od pogotka ili dva. No, upornost gostujućih rezultirala je izjednačenjem na isteku druge četvrtine (6:6), a u nastavku i preokretom. Vodu na svoj mlin izabranici Gorana Jovančevića prelili su u trećem periodu, kada su golovima Stipića, Marka Šarića, Bobanovića i Ančića stigli do izglednih 8:10. Vjeru u pobjedu učvrstila im je i Piskova obrana peterca, pet sekundi do isteka dionice, međutim, Lugović i Gledec u posljednjem su činu Sisčanima donijeli izjednačenje. Za 10:11 potom je zabio Ančić, čije je drugi pogodak najavio neizvjesnih posljednjih pet minuta, ali mreže se više nisu tresle.
– Bila je ovo teška, ali slatka pobjeda. Iako smo na gostovanje otišli sa samo 10 igrača, uspjeli smo uzeti bodove te tako naplatiti veliku borbenost tijekom cijelog susreta. Dečkima kapa dolje jer su zajedničkim zalaganjem pokazali da rad i odricanje imaju smisla – naglasio je Goran Jovančević, odobrovoljeni strateg Zadra 1952.


SISCIA – ZADAR 1952 10:11


(4:4, 2:2, 2:4, 2:1)
SISCIA: Vukmanović, Miličić, Ahmetagić, Šmit, Jajčinović 1, Ivčević – Bakulić, Draganić 2, Ostrman, Lugović 5, Sajko, Gledec 2, Vurin, Barada, Milički. Trener: Igor Kraguljac.
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 2, Šunjo, Raić 1, Stipić 2, I. Šarić, M. Šarić 2, Bobanović 2, Curać, Ančić 2. Trener: Goran Jovančević.