Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

S mladim snagama iznenadili komotni Dinamo

15.04.2012. 22:00
S mladim snagama iznenadili komotni Dinamo


Možemo se pohvaliti da s Dinamom u ovom prvenstvu imamo bolji skor, pobjedu i remi. A to nije mala stvar s obzirom da su oni premoćno osvojili titulu prvaka Hrvatske
Već u subotu na sastanku s igračima kazao je da još jedan dan mogu uživati u ovom rezultatu s Dinamom, a onda se u potpunosti moraju okrenuti utakmici s Cibalijom


Gotovo nevjerojatno je izgledalo pogledati na internetu rezultat prvog poluvremena utakmice Dinamo – Zadar. Prvoligaš sa Stanova vodio je 0:1 nakon što je Antonio Mršić volejčinom s 25 metara probušio mrežu Ivana Kelave. Međutim, slijedilo je još 45 minuta i samo najveći optimisti vjerovali su da “modri” neće uspjeti preokrenuti rezultat u svoju korist. Međutim, čuda su moguća, pogotovo u nogometu i Zadar je na Maksimiru osvojio veliki bod. Veliki iz više razloga. Kao prvo Dinamo je novi-stari prvak Hrvatske i još nitko mu ovoga proljeća nije uspio “otkrhnuti” niti jedan bod, a pogotovo u njegovom dvorištu. Drugo i još važnije je to da je Zadar na Maksimir došao s desetkovanim sastavom, što zbog žutih kartona, što zbog bolesti i odlaska u mlade reprezentativne vrste. Ali, i takav Zadar bio je veličanstven i dokazao da se baš nikada ne smije predavati unaprijed, pa tko god stajao na suprotnoj strani.
– Zadovoljan sam, kako ne bih bio. Osvojili smo bod protiv prvaka Dinama na njegovom stadionu i to svakako nije mala stvar – kazivao je jučer ujutro Zadrov strateg.
– Zadovoljstvo je time veće što smo igrali s mladim snagama koje su velikom borbenošću i agresivnošću uspjele izboriti bod protiv kvalitetnijeg suparnika, što Dinamo svakako je. Istini za volju s druge strane je stajao pomalo komotni Dinamo koji je već osigurao naslov prvaka. Također, i atmosfera nam je odgovarala, nije bilo gledatelja, vuvuzela, i baklji. Kada si gost onda ti odgovara takva atmosfera.
Bolji od Dinama
Pomalo nevjerojatno zvuči činjenica da je ove sezone samo Zadar pobijedio Dinamo.
– Istina je samo smo ih mi pobijedili na Stanovima. Ali uz to mi se možemo pohvaliti da s Dinamom u ovome prvenstvu imamo bolji skor, pobjedu i remi. A to nije mala stvar s obzirom da su oni premoćno osvojili titulu prvaka Hrvatske.
Vratimo se malo samoj utakmici. Najljepši trenutak je svakako onaj iz 40. minute kada je Antonio Mršić prekrasnim volejem načeo mrežu Dinama.
– Moram priznati da osobno nisam vidio ljepši gol, sigurno je jedan od ljepših zgoditaka koje sam vidio u životu. Nisam gledao baš sve zgoditke u ovome prvenstvu, ali smatram da bi bez problema Mršićev zgoditak mogao biti proglašen najljepšim golom ovoga prvenstva.
Zadar je tijekom prvog poluvremena mogao još u nekoliko navrata natjerati Kelavu po loptu u svoju mrežu.
– Istina je, ali isto tako je i Dinamo imao nekoliko prilika, možda još i boljih. Taj zgoditak Mršića bio je nagrada za našu borbenost i htijenje i svakako je bilo lijepo prvo poluvrijeme završiti prednošću.
U nastavku je Dinamo posložio redove i bio opasniji suparnik.
– Istina je, u nastavak utakmice “modri” su ušli puno odlučnije što je i normalno s obzirom da su bili u rezultatskom minusu. Međutim, i tijekom tog drugog poluvremena imali smo nekoliko prilika koje nismo iskoristili. Dinamo je napadao, a moji igrači su davali sve od sebe da zadrže to vodstvo. Ipak u 77. minuti jedan trenutak dekoncentracije urodio je zgoditkom za Dinamo. Međutim, nemam što zamjeriti svojim igračima koji su na travnjaku davali sve od sebe. Moram još naglasiti i Tomu Gluića koji je branio nemoguće i jedan je od najzaslužnijih za ovaj bod s Maksimira.
Utakmica istine
Do kraja je Zadar svim silama branio svoj gol i uspio sačuvati taj bod.
– Više igrača me tražilo izmjenu, ali ja sam mogao zamijeniti samo tri. Jednostavno su se potrošili u bespoštednoj borbi i za to svaki pojedinac iz moje momčadi zaslužuje pohvale. Još je i sudac produžio susret 5 minuta pa smo praktički morali izdržati 20 minuta od Dinamovog izjednačenja. Ovaj bod na Maksimiru veliko je ostvarenje.
Ipak, ništa nije gotovo, Zadar sljedeće subote očekuje dvoboj s Cibalijom vrijedan najvjerojatnije ostanka u Prvoj HNL.
– Više puta nakon pobjeda ili remija s Hajdukom i Dinamo upadali smo u krizu. Zato sam već u subotu na sastanku s igračima kazao da još jedan dan mogu uživati u ovom rezultatu s Dinamom, a onda se u potpunosti moraju okrenuti utakmici s Cibalijom. To je za nas utakmice istine, a u slučaju pobjede smatram da bi 90% bili sigurni da ćemo dogodine igrati u prvoligaškom društvu. Smatram da smo momčad koja je u uzletu, da smo u boljoj formi od Cibalije i da u toj utakmici to moramo dokazati na travnjaku. Možda ne bismo i teoretski riješili pitanje ostanka, ali smatram da bi ta pobjeda najvjerojatnije bila dovoljna za ostanak. Pogotovo nakon remija Intera i Lučkog. U svakom slučaju sami odlučujemo o svojoj sudbini – kazao je na kraju razgovora Zebić.


Čudne sudačke odluke




Sudac Vidulin nije briljirao na utakmici između Zadra i Dinama. Propustio je isključiti Tonela nakon očitog prekršaja nad Ivančićem, a Kovačeviću je u 90. minuti za puno blaži previd pokazao put u svlačionicu.
– Iskreno, nikada ne komentiram suđenje pa neću ni ovaj put. Reći ću samo da je Tonel morao otići u svlačionicu nakon što je Ivačnića nogom pogodio u leđa i to namjerno. I njegovi suigrači su ga smirivali. A Kovačevića je isključio tek da pokaže nekakav autoritet. Međutim, nakon velikog boda kojeg smo osvojili na Maksimiru nemam se potrebu nešto posebno osvrtati na suđenje – kazao je Zebić.


Čačićeve čestitke


Dalibora Zebića je nekada u Zadru vodio upravo Čačić. Kako je protekao susret učitelja i učenika.
– Tijekom utakmice smo bodrili svoje momčadi i tu nismo puno komunicirali. Nakon utakmice je sigurno bio ljut na svoje igrače, ali sportski mi je čestitao i rekao da je Zadar potpuno zasluženo osvojio bod. U svakom slučaju vrlo korektno od Dinamovog trenera.