Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Splićanin (19) počinio deset provala u Zadru

15.04.2012. 22:00
Splićanin (19) počinio deset provala u Zadru


Zadarska policija tijekom proteklog vikenda razriješila je nekoliko slučajeva krađa i kazneno prijavila pet osoba. U petak su uhićeni 34-godišnji i 44-godišnji Zadrani koje se sumnjiči da su počinili nekoliko krađa po trgovačkim centrima u Zadru, a na teret im se stavlja da su krali prehrambene proizvode. Policijski službenici Prve PP Zadar u subotu su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom iz Splita. Mladića se sumnjiči da je od ožujka na području Zadra izvršio ukupno deset provala u obiteljske kuće, trgovine i kioske iz kojih je krao novac, cigarete, prehrambene proizvode i tehničku robu.
Zbog pokušaja provale u trgovinu mješovite robe u Vrsima, počinjene u noći s petka na subotu, uhićeni su i potom nadležnom državnom odvjetništvu prijavljeni 28-godišnjak iz Brinja i 35-godišnjak iz Zadra. Još uvijek se traga za provalnikom koji je noć ranije provalio u ugostiteljski objekat u Škabrnji. Lopov je, naime, iz aparata za zabavu unutar ugostiteljskog objekta, u vlasništvu 44-godišnjakinje, ukrao novac. Pretpostavlja se da je isti počinitelj pokušao provaliti i u prodavaonicu mješovite robe nedaleko ugostiteljskog objekta. No otamo je otišao praznih ruku. Policija traga i za kradljivcem koji je iste noći provalio u prodavaonicu mješovite robe u vlasništvu 50-godišnje Zadranke koja je prijavila krađu veće količine raznih cigareta. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.
Nepoznati počinitelj prijavljen je i za krađu bakrenih oluka u Sukošanu. Vlasnik obiteljske kuće policiji je, naime, prijavio kako mu nedostaje 10-ak metara bakrenih oluka vrijednih nekoliko tisuća kuna.
A u nedjelju oko 3.30 sati policija je evidentirala i provalu u poljo-apoteku na Bulevaru. Materijalna šteta bit će utvrđena naknadno, po obavljenom popisu robe.