Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Falile jedne mudante

Autor: Marija Knežević

15.04.2013. 22:00
Falile jedne mudante


Umjesto brojeva na brodu na Gladuši skiperi nose mudante s brojem. Organizatori su ih ove godine otisnuli 50 ne nadajući se da će ih trebati više, no na kraju su falile – jedne


Završila je četvrta saljska regata Gladuša. Nekoliko stotina ljudi, ukupno 51 posada bila je na startu u subotu, točno u 10 sati. Ukupni pobjednik je Robert Sandalić i njegova posada na brodu Gringo 2. Tradicionalna saljska regata, unatoč bonaci, donijela je lijep dan na moru, puno smijeha i onoga po čemu je najprepoznatljivija – zabavu. Umjesto brojeva na brodu na Gladuši skiperi nose mudante s brojem. Organizatori su ih ove godine otisnuli 50 ne nadajući se da će ih trebati više, no na kraju su falile – jedne.
– Prezadovoljni smo odazivom jedrilica, 51 je stvarno već više nego dobar broj. Hvala svima koji su došli, samo nas samo potiču da sljedeće godine regatu napravimo još zanimljivijom. Vrijeme je bilo i predobro, previše sunca, uz malo vjetra, zbog čega smo i skratili rutu, ali protiv sile prirode se ne može. Ništa to nije poremetilo šušur po portu i pozitivnu atmosferu, kaže Lucija Šišeta, iz JK Guca.
A atmosferu u Portu su ove godine začinili Pulići, odnosno mala Tovareća mužika. Pekla se tuna, pilo se, pjevalo, podijelile su se nagrade…
Jedino što se dogodilo, a nije baš lijepo je to da se na dan regatu našem predsjedniku Tomislavu Grandovu potopio brod, ali dok ovo budete čitali, brod će već biti “na”, a ne “u” moru. Mislim da su svi zadovoljno napustili saljski porat i nema nam bolje “nagrade” od pozitivnih komentara za Gladušu, kaže Šišeta.