Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Marinu Jurjeviću šest mjeseci izbivanja

Autor: Viktor Bogut

15.04.2013. 22:00
Marinu Jurjeviću šest mjeseci izbivanja

Foto: Sebastian GOVORČIN



U izrečenu kaznu uračunato je vrijeme trajanja privremene suspenzije sportaša. Protiv ove odluke sportaš ima pravo žalbe” – stoji još u priopćenju


Dogodilo se ono što se i očekivalo. Stegovno vijeće za saslušanje i odlučivanje Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA), nakon javne sjednice u prisutnosti atletičara Marina Jurjevića, donijelo je odluku po kojoj je sportaš kriv te mu odredilo kaznu zabrane nastupanja i sudjelovanja na svim sportskim natjecanjima i aktivnostima u trajanju od šest mjeseci – ističe se ne početku priopćenja HZTA. Inače, Zadraninu koji je nastupa za ASK Split nedavno je prilikom kontrole otkrivena zabranjena tvar carboxy-THC, odnosno jedan od sastojaka marihuane.
– U skladu s odredbama poglavlja 9 Pravila za borbu protiv dopinga HZTA rezultati koje je sportaš postigao na Otvorenom dvoranskom prvenstvu u atletici, na kojem je testiran, automatski se diskvalificiraju.
Marin Jurjević testiran je 16. veljače 2013. na Otvorenom dvoranskom prvenstvu Hrvatske u atletici održanom u Rijeci. U njegovu uzorku utvrđena je zabranjena tvar carboxy-THC (kategorija S8 kanabinoidi iz Popisa zabranjenih sredstava) čime je prekršio odredbu 2.1. Pravila za borbu protiv dopinga HZTA. U izrečenu kaznu uračunato je vrijeme trajanja privremene suspenzije sportaša. Protiv ove odluke sportaš ima pravo žalbe” – stoji još u priopćenju. Inače Jurjević je za naš list izjavio kako nije kriv i kako nije konzumirao tu vrstu droge, već mu je ona pronađena jer je bio pasivan pušač. Također je napomenuo kako se pokajao jer je iznevjerio klub, obitelj i prijatelja i kako će ubuduće paziti s kime se druži i na kakva mjesta ide.