Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Poštena podjela bodova na Stanovima

15.04.2016. 22:00
Poštena podjela bodova na Stanovima


U susjedskom derbiju posljednjeplasirani Zadar i lider prvenstva Šibenik na Stanovima su odigrali 1:1. I jedna i druga momčad željela je pobjedu, ali na kraju su obje izgubile po dva boda
U susjedskom derbiju posljednjeplasirani Zadar i lider prvenstva Šibenik na Stanovima su odigrali 1:1. I jedna i druga momčad željela je pobjedu, ali na kraju su obje izgubile po dva boda. Zadrani su prvi došli u vodstvo i to već u 4. minuti susreta. Međutim, Šibenčani preko Solomona, igrača koji je godinu dana proveo na Stanovima, izjednačuju već u 20. minuti. Iako je do kraja utakmice bilo još prigoda na obje strane rezultat se nije mijenjao. Na kraju i jedni i drugi imaju što žaliti za bodovima, ali činjenica je da je podjela bodova najrealniji ishod ovog dvoboja.
Zakucavanje Šimurine
Zadar je poveo već u 4. minuti. Terkeš je izveo korner s lijeve strane Šimurina je najviši u skoku i doslovno zakucava loptu pod gredu nemoćnog Nwokolora – 1:0. Šibenik pokušava uzvratiti već u 7. minuti, Maleš nakon brze akcije Šibenčana iz prve tuče pored gola. Zadar napada, bolji je, ali nedostaje zadnji pas. S druge strane, gosti sa Šubićevca djeluju prilično konfuzno, kao da nemaju veliku želju zaprijetiti Gluićevom golu. Međutim, kao i puno puta ove sezone, kada gosti ne igraju dobro, Zadrani ih vraćaju u život. Tako je bilo i u 20. minuti kada su Šibenčani izjednačili. Nakon prave konfuzije u obrani Zadrana lopta se odbijala od jednog do drugog igrača, a onda se nje dočepao Solomon ispred Paleke i neobranjivo poslao u mrežu iza nemoćnog Gluića – 1:1. Dugo se ništa posebno nije događalo na travnjaku Stanova, a onda je Šibenik priprijetio u 43. minuti. Maleš je izveo korner s desne strane, lopta je preletjela na drugu vratnicu gdje ju je dočekao Grković i opalio iz sve snage. Po sreću Zadrana lopta je preletjela vrata Zadrana. Malo iza toga sudac Klaić označio je kraj prvog dijela igre.
Rastrgano s obje strane
U nastavak se ušlo bez promjena, a prvu polupriliku imao je Šibenik. Alispahić je prošao po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac domaćina, ali lopta je svih preletjela i završila u autu. Minutu kasnije Zadrani uzvraćaju, Terkeš tuče s 18 metara, gostujući vratar je na mjestu. Igrala se 58. minuta kada je Zadar nakon polukontre bio u prilici ponovno povesti. Miletić je odlično povukao i u pravi trenutak uposlio Butića koji lomi svog čuvara i s ruba šesnaesterca gađa suprotni, gornji kut Nwolokorova gola. Lopta je prohujala tik iznad grede. Prvi se za promjenu odlučuje gostujući trener, vadi Živkovića, a ubacuje Pervana. U 71. minuti velika prigoda za goste. Solomon se šetao po liniji šesnaesterca izbacujući jednog po jednog igrača i na kraju oštro tukao. Na sreću Zadrana Gluić je na pravom mjestu. Minutu kasnije Butić se odlučuje na prvu izmjenu, umjesto Blaževića u igru šalje Bubnjara. U posljednjim trenucima utakmice obje su momčadi krenule po tri boda svjesne da remi ne paše ni Zadru ni Šibeniku. U 89. minuti Bubnjar je tukao s 20-ak metara, ali udarac nije bio dovoljno precizan. I Šibenik je zaprijetio preko Slavice, ali Paleka je pravovremeno uklizao i otklonio opasnost. Ni jedni ni dugi nisu imali snage za pobjednički zgoditak, zato na svoj konto bilježe samo po jedan bod.


 ZADAR – ŠIBENIK 1:1


ZADAR – Stadion na Stanovima. Gledatelja: 500. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 6. Pomoćnici: Mandir (Zagreb), Batušić (Cvetković). Strijelci: 1:0 Šimurina (4′), 1:1 Solomon (20′). Žuti kartoni: Blažević, Paleka (Zadar), Šare, Fuštin (Šibenik)
ZADAR: Gluić 6.5, Paleka 6, Šimurina 6.5, Tokić 6.5, Pranić 6, Jerbić 6.5, Pantalon 6.5, Miletić 6 (od 77′ Kapović -), Blažević 6 (od 71′ Bubnjar -), Terkeš 6.5, K. Butić 6. Trener: Josip Butić.
ŠIBENIK: Nwolokor 6, Pecolaj 6, Vukorepa 6, Collins 6, Šare 6, G. Živković 6 (od 60′ Pervan 6), Grković 6, Maleš 6 (od 60′ Fuštin 6), Alispahić 6,5 (od 78′ Slavica -), Solomon 6.5, A. Živković 6. Trener: Zoran Slavica.