Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Nijemcu ukraden motocikl vrijedan 35 tisuća kuna

15.05.2011. 22:00
Nijemcu ukraden motocikl vrijedan 35 tisuća kuna


Motocikl “KTM 4t-exc525” njemačkih registracija i vrijedan čak 35 tisuća kuna ukraden je tijekom noći s petka na subotu u Biogradu.
Motocikl je bio parkiran na parkiralištu hotela “Ilirija” u ulici Tina Ujevića. Riječ je o vlasništvu 43-godišnjeg državljanina Njemačke koji je najvjerojatnije bio gost biogradskog hotela. Protiv, za sada nepoznatog lopova, već je podnesena kaznena prijava zbog krađe.
Iste noći u ulici Bana Josipa Jelačića na kućnom broju 13, provaljeno je u kiosk Trgovačkog obrta Luna u vlasništvu 62-godišnjakinje. Ukraden je manji novčani iznos i različite cigarete. Materijalna šteta cijeni se na preko tisuću kuna.
Još jedna krađa dogodila se također, noću s petka na subotu u ulici Ivana Mažuranića, a ukradena je auto-prikolica zadarskih registracija 53-godišnjeg Zadranina. Materijalna šteta iznosi tisuću i pol kuna.
U vremenskom razdoblju od 15. veljače do 14. svibnja ove godine u Suhovarskoj ulici u Zadru nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće u vlasništvu 48-godišnjakinje ukrao zlatni nakit vrijedan preko šest tisuća kuna. Zadranka je pljačku prijavila policiji koja sada pokušava ući u trag razbojniku.
A, u Zlatarskoj ulici u Zadru proteklog je vikenda provaljeno i u pekarnicu “Kroštula”, u vlasništvu poduzeća “Exclusive tours” d.o.o. Ukradeno je više pekarskih proizvoda te manji novčani iznos.  Sveukupna je šteta procijenjena na oko dvije tisuće kuna. S gradilišta u ulici Nikole Šopa u Zadru, najvjerojatnije tijekom proteklog tjedna ukradeno je 3.800 kilograma cementa u vlasništvu zadarske tvrtke “Aedifico” d.o.o. Šteta se cijeni na oko četiri tisuće kuna.
Policajci su proteklog vikenda, uspjeli na djelu uhvatiti dvojicu kradljivaca protiv kojih su podnesene kaznene prijave. Naime, u petak oko 14 sati u mjestu Otrić uhvaćen je 25-godišnjak i njegov dvije godine mlađi “kompanjon” kako uz pomoć agregata i ručne brusilice s kuće nepoznatog vlasnika režu i kradu metalne šine koje su služile kao konstrukcija stropa kuće.
“Pala” dvojica s kokainom
Pri kupnji i prodaji kokaina, u mjestu Petrčane u subotu navečer oko 22 sata uhvaćen je 32-godišnjak i 26-godišnjak. Kod 32-godišnjaka je pronađeno 1,5 grama kokaina kojeg je kupio od 26-godišnjaka. Protiv obojice su podnesene kaznene prijave.
Biograđanin vratio oružje
Još je jedan savjestan građanin koji je želio ostati anoniman u petak tijekom dana predao biogradskim policajcima deset komada nagaznih mina, 50 metara štapina, dvije ručne bombe, oko 400 komada puščanog streljiva i tri okvira za  automatsku pušku.