Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Otišla i posljednja prilika

15.05.2011. 22:00
Otišla i posljednja  prilika


Nakon što je Mladi rudar subotnjim remijem u Senju (32:32) riješio svoje dvojbe, a Hrvatski dragovoljac se porazom od Crikvenice (31:25) pridružio Prelogu kao drugi siguran putnik u niži rang, rukometaši Zadra i Županje sinoć su u međusobnom ogledu odlučivali o jedinoj preostaloj poziciji koja osigurava ostanak u Prvoj ligi. Zbog bolje gol razlike na možebitnoj suženoj ljestvici, po kojoj bi sva tri kluba imala po 21 bod, izabranici Romana Perinovića u Slavoniju su se zaputili u potrazi za pobjedom od pet ili više pogodaka. Samo takav rasplet jamčio im je da u posljednjem kolu mogu zadržati prvoligaški status, no momčad koja je ove sezone upisala tek jedan gostujući dvobod, i to protiv fenjeraša Preloga, ponovno je posrnula. Konačnih 30:26 Županju je postavilo na 10., a Zadrane ostavilo na više nego skromnom pretposljednjem mjestu.
Gosti su se zahvaljujući raspoloženom Coti i agresivnoj defanzivnoj formaciji u prvom poluvremenu predstavili u boljem svjetlu. Iako su nastupili bez Zelića, koji je zbog viroze ostao u Zadru, a na lijevo krilo je silom prilika uskočio Peša, u njihovoj igri nije se osjetio hendikep. Zadar je većim dijelom imao minimalnu prednost, a do nje je dolazio poglavito dobrom realizacijom iz polukontri i kontri.
Rezultat 13:15 gostima je davao nadu da u nastavku mogu napraviti korak više, uhvatiti željenih plus pet, no u drugom je poluvremenu na parket istrčao neki drugi Zadar. Onaj koji je prikazanim podsjetio zašto je ove sezone bio redovit stanovnik donjeg doma. Nakon početnog naleta Slavonaca, Zadrani su 45. minuti stigli do 21:20, imali su posjed lopte i priliku za izjednačenje, međutim, i ona je okončana novim bezuspješnim i ishitrenim šutem. Županja je potom napravila 7-0 seriju za 28:21 (u 54.) i otklanjanje svih dvojbi, ako ih je u drugom poluvremenu uopće i bilo.
– Raspali smo se u drugom poluvremenu. Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice: da idemo polako te da strpljivo gradimo prednost. Moji su igrači htjeli u pet minuta riješiti utakmicu, no nažalost dogodilo nam se upravo suprotno. Na našu brzopletost Županja je odgovorila serijom dostatnom za mirnu završnicu i dva sigurna boda. Žao mi je zbog ovakvog raspleta, no odgovore za neuspjeh moramo prije svega potražiti u ranijim utakmicama. Pričekat ćemo nekoliko dana, a onda napraviti detaljnu analizu sezone, odnosno plan za što brži povratak u Prvu ligu – kazao je Romano Perinović, strateg Zadra. 
 


Prva HRL


Rezultati 26. kola: Županja – Zadar 30:26, Senj Wallenborn – Mladi rudar 32:32, Crikvenica – Hrvatski  dragovoljac 31:25, Umag – Brod 36:34, Prelog – Ivančica Ivanec 29:33, , Kaštela Adriachem – Osijek (jučer), Đakovo – Spačva Vinkovci (jučer).
Poredak: Kaštela Adr., Spačva – Vinkovci 35, Senj-Wallenborn, Brod 33, Osijek 29, Crikvenica 27, Đakovo 26, Umag, Ivančica Ivanec 25, Županja 23, Mladi rudar 21, Hrv. drag. 20, Zadar 19, Prelog 9




ŽUPANJA – ZADAR  30 (13):26 (15)


ŽUPANJA – SD OŠ Ivan Kozarac. Gledatelja: 150. Suci: Igor Barle i  Saša Vučić (oba Zagreb). 
ŽUPANJA: Bušić, Ivkić 2, Baković 1, Galović, Nađ 3, Jurković, Dušanić  6, D. Dropuljić, Benaković 1, Milišić 11 (4), Rajković (22), Pavičić,  Lovrić 6, Vuković, B. Dropuljić, Perić. Trener: Mario Dropuljić.
ZADAR: Bobanović, Merhar 1, Jerak 6, Mijolović 4, Brkljača 7, Čirjak  1, Humbolt 1, Surać, Klasanović 4, Peša 2, Cota (15). Trener: Romano  Perinović.
Sedmerci: Županja 4(5); Zadar 0(1).
Isključenja: Županja 2 minute; Zadar 2 minute.