Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Donatovac Marijan Kević jedini dovezao do plasmana

15.05.2012. 22:00
Donatovac Marijan Kević jedini dovezao do plasmana


Po bodove za Kup Hrvatske biciklistički klubovi Zadar i Sveti Donat u nedjelju su se zaputili u Krapinu, na 18. izdanje Nagrade grada Krapine. Bila je to prilika da zadarski sastavi nastave uspon prema vrhu poretka najboljih vozača u Lijepoj našoj, no zahtjevna staza i loš dan gotovo svih njihovih predstavnika koštali su ih ostvarenja željenih plasmana. Jedini koji je od devetero natjecatelja iz Krševanovog grada uspio završiti utrku bio je početnik B Svetog Donata Marijan Kević.
Sa starta 12-kilometarske dionice krenuo je zajedno s još 40 vozača iz Hrvatske i Slovenije, da bi nakon pada velike skupine biciklista koji se dogodio na samom početku dalje nastavio u grupi od 20 U-14 uzdanica. Za razliku od većine uspio je izdržati do kraja te u završnom sprintu izboriti sedmo mjesto ukupno i treće među hrvatskim vozačima. Kević tako poslije drugog Kup ispita zauzima drugo mjesto, dok prvo pripada Viktoru Potočkom, pobjedniku u Krapini. Manje sreće imali su njegovi kolege Roko Zorović, Dino Dunatov, Antonio Katuša i Ivan Grgić koji nisu završili utrku, jednako kao i Zadrova početnica B Maja Perinović.
U kategoriji početnika A (U-15) Zadar je predstavljao Antonio Babić, čiji je nastup također okončan prije posljednjeg kruga, a sa sličnim epilogom morali su se pomiriti i Zadrovi kadeti Luka Filajdić i Marin Jakovčev. Filajdić nije uspio odvoziti do kraja, a Jakovčev je diskvalificiran zbog, kako kažu organizatori, nenamjernog skretanja sa staze ostvarivanjem koristi.
Bolje nastupe zadarski će biciklisti pokušati ostvariti u nedjelju u Radoboju, gdje ih očekuju nova Kup iskušenja.