Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nazorovci drugi u atletici, Brokeri u košarci

15.05.2012. 22:00
Nazorovci drugi u atletici, Brokeri u košarci


Do prvog mjesta košarkašima s Puntamike nedostajalo je pola koša, a atletsku titulu zadarski su gimnazijalci izgubili za dva boda
Kontinuitet nastupa i zapaženih rezultata na Završnicama državnog prvenstva školskih športskih društava ove su godine u Poreču nastavili Gimnazija Vladimira Nazora i Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola iz Zadra. Ovdašnji su srednjoškolci nakon nekoliko mjeseci izlučnih natjecanja dogurali do samog kraja, gdje su atletičare iz Nazora do zlata doslovno dijelili centimetri, a košarkaše iz “ekonomske” samo pola koša (33:34).
Riječka Treća gimnazija atletska je nadmetanja zaključila na prvom mjestu, osvojivši dva boda više (113 – 111) od momčadi koju je vodila Jadranka Duvančić.
– Naravno da bismo voljeli da smo otišli još korak dalje, ali moram naglasiti kako je konkurencija ove godine bila iznimno jaka. Za primjer je dovoljno reći kako su u skoku u vis atletičari išli preko visina od dva metra. Stoga, na kraju moramo biti ponosni na ostvareno – govori trenerica atletskog tima Školskog športskog društva V. Nazor, zaslužna za osvajanje četvrtog državnog odličja u posljednje četiri godine.
Izdanja košarkaša s Puntamike podjednako su razveselila profesoricu Melaniju Miodrag, voditeljicu ŠŠD Brokeri, no ona će reći kako joj je samo finale ostavilo gorak okus.
– Nije u pitanju nastup naših košarkaša, koji zaslužuju samo pohvale, nego primjer teške sudačke povrede u finalnoj utakmici – požalila se Miodrag.
– U situaciji kada je na našem igraču bio napravljen očit prekršaj nismo dobili slobodna bacanja i priliku da zaostatak od jednog koša okrenemo u svoju korist. Zato mi prisjećanje na finale i tjedan dana kasnije priziva negativne emocije.
Ipak, gorčinu će razočaranoj trenerici i njenom sastavu isprati podatak da je muška košarkaška sekcija Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škola uspješno nastavila tamo gdje su prije nekoliko godine stale cure.
– To nas svakako veseli, jer do sada smo imali odlične rezultate s curama, a ovo je prvi put da su se muškarci uspjeli plasirati u završnicu i dogurati ovako daleko – podvukla je Miodrag.


Košarka muškarci


Ekonomsko – birotehnička i trgovačka škola Zadar: Karlo Ljubičić, Luka Mujagić, Filip Rotar, David Škara, Stipe Jukić, Matej Segarić, Toni Škara, Marin Škara, Marko Školjarev, Mateo Paškalin, Luka Nekić. Voditeljica: Melanija Miodrag.




Atletika muškarci


Gimnazija Vladimira Nazora: Marin Jurjević, Marko Pestić, Filip Pestić, Luka Pavić, Benedikt Nikpalj, Ante Brunić, Filip Babić, Marko Vukelić, Lovre Stulić, Bruno Zelić, Ante Jamnicki, Ante Drobnjak, Luka Matek. Voditeljica: Jadranka Duvančić.


Odbojka i mali nogomet


Na završnici u Poreču sudjelovale su još dvije zadarske srednje škole koje su plasman također izborile kao najbolje u Dalmaciji. U odbojci su učenice Gimnazije Jurja Barakovića zauzele peto, a malonogometaši iz Poljoprivredne, prehrambene i Veterinarske škole Stanka Ožanića šesto mjesto.