Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jukićeva borba karijere

Autor: Viktor Bogut

15.05.2013. 22:00
Jukićeva  borba  karijere

Foto: Vedran SITNICA



Zadar je u zadnje vrijeme već postao poznato odredište različitih borilačkih manifestacija. Nakon Prvenstva Hrvatske u amaterskom boksu te održavanje manifestacije u slobodnoj borbi i kickboksingu nazvane “Final Fight” Zadar će uskoro ugostiti još jednu veliku priredbu, vjerojatno i jednu od najvećih ikada održanih u Zadru i Hrvatskoj,  a to je borba za boksačku WBC titulu.
WBC federacija je jedna od elitne  četiri elitne svjetske boksačke federacije, a dovoljno je napomenuti da je  ovo drugi puta u povijesti da se u Hrvatskoj te naravno prvi puta u Zadru  bori za WBC titulu. Glavni junak ove priče je Zadranin Ivan Jukić, koji je  nedavno osvojio titulu u drugoj elitnoj federaciji. Jukić je naime postao  IBF europski prvak i radi toga je dobio priliku u svom gradu osvojiti novi  pojas.
– Napadam pojas namijenjen WBC prvaku svih slavenskih zemalja –  objasnio je Jukić, koji za sada ne zna točno ime svog protivnika. Za sada  je poznato da će se spektakl održati 7. lipnja u Jazinama.
– Već je bio pripremljen meč protiv Gruzijca Garija Abaijana, ali dogodio se problem s vizama u Gruziji i oni ne mogu izaći iz zemlje. Očekujem da mi već danas iz WBC kažu ime novog protivnika. Oni to određuju  po njihovim rang listama.
A u Zadru se nesumnjivo očekuje spektakl. Osim činjenice da će se  boriti za pojas u najjačoj svjetskoj federaciji, po prvi puta će se u Zadru održati meč od 12 rundi. Jukić će tako imati itekako jak izazov da  u svojoj, srednjoj, kategoriji osvoji izrazito cijenjen pojas.
– Uspjeh bi mi donio mnogo toga. Automatski bih upao među 30 najboljih boksača svijeta na rang listi. Zato pozivam navijače, Tornado, sve ljubitelje boksa da prisustvuju  ovoj priredbi.