Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Nakon pobjede još ćemo se žešće boriti za Gaženicu!

Autor: Suzana Bandić

15.05.2013. 22:00
Nakon pobjede još ćemo se žešće boriti za Gaženicu!

Foto: Zvonko KUCELIN



Posjet ministra Siniše Hajdaša Dončića luci Gaženica bio je Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) lajtmotiv za sazivanje konferencije za novinare na kojoj se na tu temu osvrnuo Božidar Kalmeta, kandidat za gradonačelnika Zadra iz redova te stranke. Kalmeta je ujedno najavio pobjedu HDZ-a i koalicijskih partnera na izborima u nedjelju.
– Dolazak ministra jučer u Gaženicu na gradilište nove luke i izjave koje je tamo dao samo potvrđuju ono što mi već mjesecima govorimo, a to je da se projekt luke Gaženica pokušava zaustaviti jer činjenica je da se treća faza, a to se iz njegovih izjava jasno čulo, neće graditi. Bez treće faze taj projekt nije kompletan, ne može biti završen i biti u funkciji, odnosno ne može dati ono zbog čega se gradi taj terminal, a to je otvaranje novih radnih mjesta, naglasio je Kalmeta.
– Nakon potpore birača u nedjelju i pobjede HDZ-a i koalicijskih partnera i mene kao kandidata za gradonačelnika nastavit ćemo još žešću borbu za budućnost Zadra i završetak projekta kao što je luka Gaženica započetog još davnih 70-ih godina, a koji se posljednjih 20 godina godina intenzivno razvijao – kazao je Kalmeta.