Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Nitko se ne osjeća krivim!

Autor: Minja Gugić

15.05.2013. 22:00
Nitko se ne osjeća krivim!

Foto: PIXSELL



Više od sat vremena trebalo je tužitelju Slobodanu Denoni da priča optužnicu i to sa stankom od desetak minuta koju mu je predložila predsjednica Sudskog vijeća Enka Moković kako bi čovjek mogao doći »do zraka« i popiti malo vode.
Tako je čitanjem optužnice debele 50-ak stranica, napokon označen početak »velikog« suđenja u aferi leasing protiv petorice optuženih koje se tereti za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenje isprava i ovjerovljanje neistinitog sadržaja.
Radi se o Dejanu Pupovcu (37), voditelju marke Audi vozila Auto Hrvatske u Zadru, drugooptuženi je njegov kolega Niko Lisica (36) voditelj prodaje Auto Hrvatske, potom je na optuženičkoj klupi svakako najpoznatiji lik u cijeloj priči 33-godišnji Ante Kurtović koji je sada nezaposlen, Milan Rajlić (65) umirovljenik, bivši direktor Autokuće i petooptuženi je Marin Mišković (40), pomorac iz Povljane na otoku Pagu.
Kurtović i Mišković su optuženi za pomaganje prvoj trojici, no svi su se redom izjasnili kako se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice.
Rasprava je potom odgođena i zakazana za početak lipnja kada bi se trebali početi saslušavati svjedoci. No, prije toga uslijedila je kratka rasprava o dokaznim prijedlozima na što su redom odvjetnici optuženih rekli kako za sada nemaju novih dokaznih prijedloga te da će optuženi svoje obrane iznijeti na kraju dokaznog postupka, a tužitelj Slobodan Denona je, također naglasio kako on ostaje kod svih prijedloga iz optužnice koja je podignuta još sredinom listopada prije dvije godine.
Na optužnici je još bilo i ime Dražena Bezinovića (43), ali kako je u njegovom slučaju riječ o »samo« jednom kaznenom djelu – protiv službene dužnosti zloporabom položaja i ovlasti, »spis Bezinović« je razdvojen od ostalih i protiv njega se sada vodi odvojeni sudski postupak pred istim Sudskim vijećem Enke Moković. Što se pak, tiče Ante Kurtovića njemu će se za »ostatak« od 52 prijevare suditi na Općinskom sudu Zadru koji je stvarno i mjesno nadležan.