Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Policija intervenirala u Batalaži

Autor: Siniša Klarica

15.05.2013. 22:00
Policija intervenirala u Batalaži

Foto: Siniša KLARICA



Neriješeni imovinsko pravni odnosi u Batalaži, zaseoku Privlake, prouzročili su prekjučer čak i intervenciju policije. Naime, put kojim se koriste vlasnici oranica u tom dijelu Privlake prepriječio je ogradom i lancem Juraj Čužić, vlasnik parcele preko koje prolazi put kojim su se generacije Privlačana koristili. Kad je Josip Mustać htio proći traktorom do svoje oranice došlo je do incidenta nakon čega ga je policija privela na obavijesni razgovor.
– Od pamtivjeka je tu bio put. Točnije, postoji još od 1917. godine, ali je dotični gospodin kupio parcelu za koju kaže da je cijela u njegovom vlasništvu. Uz ogradu, prepriječio je put i kombijem. Još 2. svibnja policija mu je naložila da ne priječi put, ali je ovaj nje poslušao. Mi bismo samo željeli znati što je on kupio i neka nam pokaže kuporodajni ugovor. Stari vlasnik, koji je bio vojno lice, nikad nam nije priječio prolaz tim putem, dok nam ovaj čovjek iz Zagreba to priječi, kaže Josip Mustać.
Odgovor smo brzo dobili u Općini Privlaka. Bez obzira na to što vlasnici oranica kažu, put zapravo pravno ne postoji. No na istoj parceli na kojoj je Čužić izgradio kuću, suvlasnik je i Općina Privlaka.
– Umjesto da se sve dogovorom riješi, izgleda da ćemo morati sudskim putem završiti ovu stvar. Naime, po zadnjoj katastarskoj izmjeri, taj put zaista ne postoji. U vlasničkom listu stoji da je na toj parceli površine 992 m2, 210 m2 vlasnik Općina Privlaka, a ostali dio gospodin Čužić. Sad Općina mora pokrenuti postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice kako bi se od jedne parcele stvorile dvije. Na jednoj od njih bi se mogao napraviti prolaz za vlasnike oranica. Mi smo molili gospodina Čužića da ne zatvara prolaz do rješenja pitanja, ali situacija je takva da ćemo tražiti privremenu mjeru prolaza, rekao je općinski pročelnik Tomislav Glavan.