Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Izbori za MO Bokanjac 3. srpnja

15.05.2016. 22:00
Izbori za MO Bokanjac 3. srpnja


Za mjesec i pol dana mještani Bokanjca konačno bi trebali  dobiti svojega predsjednika Mjesnog odbora. Naime, Gradska uprava  Zadar odlučila je izbore za ovaj odbor održati 3. srpnja, nakon što je ovo  mjesto jedino u županiji ostalo bez vlasti nakon zadnjih kvartovskih izbora.
Oni su održani još u studenom 2014. godine, pa je Bokanjac već godinu i pol dana bez vlasti, a Mjesni odbor funkcionira sa službenikom Grada koji jednom tjedno dolazi u mjesto. Bokanjac se, kako se sjećamo,  našao u vrlo specifičnoj situaciji nakon čak tri pokušaja konstituiranja  vlasti koji na kraju ipak nisu dali rezultata. Konstituirajućim sjednicama  u Gradskoj upravi redovito su se odazivali Enio Meštrović koji je sa svojom Nezavisnom listom osvojio najveći broj glasova, te članovi oporbe  koji su svoje glasove trebali ujediniti s njim ili HDZ-om kako bi netko od  njih dobio natpolovičnu većinu.
Dogovor, međutim, ni u tri pokušaja nije postignut, pa je Bokanjac ostao bez predstavnika vlasti. Bit će zanimljivo pratiti kako će mještani  ovoga puta glasovati, odnosno hoće li omjer glasova opet ići u korist Enija Meštrovića koji je na zadnjim izborima dobio najveći broj glasova.  Naime, njegova je lista dobila 35,52 posto glasova, HDZ ova koalicija  26,78 posto, SDP-ova 18,03 posto, HSS je dobio 16,12 posto i HSP Ante  Starčevića 3,55 posto glasova. 
Meštroviću će se na idućim izborima na Bokanjcu vjerojatno opet suprotstaviti njegov prezimenjak, HDZ-ov Olivio Meštrović koji je, do pojave Nezavisne liste Enia Meštrovića, godinama vodio ovo mjesto. Bit će to  stoga opet zanimljiva politička utrka, a mještanima ostaje nadati se kako  će neki od favorita ipak osvojiti dovoljan broj glasova kako opet ne bi bilo  propalih konstituirajućih sjednica.