Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Danijel Subašić najbolji vratar francuskog prvenstva

15.05.2017. 22:00
Danijel Subašić najbolji vratar francuskog prvenstva


Danijel Subašić, zadarski nogometni internacionalac, vratar Monaca i hrvatske nogometne reprezentacije dobio je novo veliko priznanje u Francuskoj. U izboru Nacionalnog sindikata profesionalnih nogometaša (UNFP) proglašen je za najboljeg golmana francuskog prvenstva. Subašić je slavio ispred vratara Anthonyja Lopesa iz Lyona, Kevina Trappa iz PSG-a, te “jedinice” Dijona Baptistea Reyneta.
Subašić je na listi osvajača ove nagrade naslijedio bivšeg vratara Marseillea Stevea Mandandu koji je početkom ove sezone preselio u Crystal Palace, a Mandanda i Gregory Coupet su rekorderi sa po četiri nagrade za najboljeg vratara Le Championna, dok je Hugo Lloris tri puta biran najboljim. Ujedno, Zadranin je tek drugi stranac koji je osvojio ovu nagradu. Prije njega to je uspjelo Talijanu Salvatoreu Siriguu kojem je ta čast pripala 2013. i 2014. godine.
– Naravno da sam počašćen ovim priznanjem za najboljeg vratara Francuske u ovoj sezoni. Posebno moram zahvaliti svojim suigračima bez kojih sigurno ne bih zaslužio ovu nagradu. Priznanje posvećujem Jakovu Pinčiću i Niki Matkoviću, mojim trenerima u Zadru koji su velikim dijelom zaslužni što sam tu gdje jesam. Trenutačno smo koncentrirani samo na prvenstvo, tj. današnju utakmicu sa Saint-Etiennom u kojoj jednim bodom moramo potvrditi naslov prvaka Francuske. A onda ćemo moći feštati koliko nam srce hoće – kazao je jučer zadovoljni Subašić.
Za najboljeg igrača lige proglašen je napadač PSG-a Edinson Cavani. Sjajni Urugvajac je ove sezone u 35 nastupa u prvenstvu zabio 35 golova. Cavani je na pobjedničkom postolju naslijedio bivšeg suigrača Zlatana Ibrahimovića koji ove sezone nosi dres Manchester Uniteda. Za najboljeg mladog igrača očekivano je izabran napadač Monaca Kylian Mbappe, a najbolji trener je Monacov strateg Leonardo Jardim. Najboljim francuskim igračem izvan domovine proglašen je veznjak engleskog prvaka Chelsea Ngolo Kante, a nagradu za najboljeg igrača druge francuske lige dobio je veznjak Lensa Englez John Bostock. Proglašena je i najbolja momčad sezone koju predvodi Subašić. U najboljih 11 još je pet igrača Monaca – Sidibe, Glik, Mendy, Bernardo Silva i Mbappe.
Monaco u zadnja dva kola mora osvojiti bod kako bi i matematički osigurao titulu prvaka, pa će Subašić imati još jedan razlog za slavlje. Prvu priliku Monaco će imati danas kada u zaostalom susretu dočekuje St Etienne.