Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Draga gospođo Glasovac, Vi prepisujete!”

15.05.2017. 22:00
“Draga gospođo Glasovac, Vi prepisujete!”


Znam da je vrijeme predizbornih obećanja, ali jednostavno više ne mogu mirno gledati bezidejnost Vas i Vašeg tima i jahanje po našim prijedlozim i idejama. Pitam Vas koliko ste se puta u gradskom vijeću zauzeli za razvoj cikloturizma, centra za mlade, centra Mocire, smanjenje cijena vode, izrade registra imovine, jeftinijeg gradskog prijevoza, šetalište od Dikla do Gaženice… – svega onoga što ste od nas prepisali? Mogu vam odmah i odgovoriti – nijednom!
U Vašim najavama “programa”, kojeg zapravo nemate – spominjete kako ćete se pobrinuti za najsiromašnije skupine društva, a prvenstveno stavljate naglasak na brigu o starima i nemoćnima. Stoga, evo, koristim priliku da vas podsjetim na 21.1.2017., kada sam Vam uputila apel kao saborskoj zastupnici da pomognete u Saboru da Biograd ne ostane bez petog stalnog tima hitne pomoći zbog lošeg zakona tadašnjeg ministra Nakića. Upoznala sam Vas i sa svim problemima zaposlenih u zavodima za hitnu medicinu: nedostatak skrbi za zaposlene nakon određenog broja godina, nebenificirani radni staž, problem toplih obroka, nedostatak kvalitetnog zakona za osoblje koji rade u timovima T2 bez liječnika, nedostatak mobilnih palijativnih timova. Nije li to posao saborske zastupnice iz Zadarske županije? I što ste vi napravili? Baš ništa! Hvala vam što ste pokazali kako skrbite za stare i nemoćne!
Vi, draga kolegice, zagovarate Zadar jednakih šansi i putem medija molite mlade ljude da se javljaju na natječaje za posao. Pa Vas pitam: Zar to nije dvolično s obzirom da Vi vaše radno mjesto čuvate u školi? U prvom turnusu ste ga čuvali dvije i pol godine kao pomoćnica ministra obrazovanja, i sada opet skoro dvije godine kao saborska zastupnica. Pa kako vas nije stid? Zar vi mislite da ljudi to ne znaju i ne vide što i kako radite?
Imali ste priliku više puta kao izvršna vlast stvarati bolji Zadar, ali to niste napravili. I za koga Vi u saboru radite: za Zadar, Zagreb ili za svoju fotelju? Meni se čini da bi Vi htjeli iz Zagreba voditi Zadar? Gospođo draga, kolegice Glasovac – to tako ne ide. A i bezobrazno je prema svima nama koji živimo u ovom gradu 365 dana u godini – stoji u otvorenom pismu HSLS-a koje potpisuje Marina Marić.