Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

“Složno za Kun i Ugrinić”

15.05.2017. 22:00
“Složno za Kun i Ugrinić”


Pod sloganom „Složno za Kun i Ugrinić”, u subotu poslijepodne u Domu kulture u Tkonu mještanima se predstavila kandidacijska lista koju predvodi mr. sc. Boris Katičin.
Potaknuti trenutačnim stanjem na području Općine Tkon, koje ocjenjuju lošim i neperspektivnim, mještani okupljeni oko mr. sc. Borisa Katičina odlučili su se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima i svojim sumještanima kao rješenje problema ponuditi svoju viziju razvoja Tkona i Ugrinića.
– Mi i većina naših birača koji su nas svojim potpisima kandidirali za izbore za Općinsko vijeće želimo ostati živjeti na otoku, želimo boljitak i napredak za sve ljude koji tu žive. Želimo i da naša djeca nastave živjeti na otoku, u ovom Bogom danom okruženju. Želimo bolje uvjete za život, školovanje i posao. Bolju povezanost i iste uvjete kao i na kopnu, kazao je u uvodnom predstavljanju nositelj liste mr. sc. Katičin te naglasio da će, ako osvoje vlast na izborima, nastaviti sa svim započetim inicijativama i projektima, a ono po čemu se žele razlikovati od trenutačne vlasti jest otvoren razgovor s ljudima o njihovim konkretnim problemima i pronalaženje efikasnih rješenja.
Na Nezavisnoj listi, koja u izbornu utrku kreće „javno i odlučno za dobrobit svih građana”, osim mr. sc. Katičina, nalaze se Andrija Šandrić, Silvana Jakovljev, Leon Rudić, Merfi Brzić, Perina Grdaš, Dario Mušćet, Kristina Ugrinić i Marina Rudić.
Na popisu prioriteta je i turizam, kao jedna od najjačih gospodarskih grana, te se svakako mora pronaći način da se produlji sezona.
– Škraping je dobar primjer kvalitete i atrakcije koji može pridonijeti ponudi i produljenju sezone, ali Škraping se može bolje iskoristiti ako se aktivnosti bolje pripreme i produže na dva vikenda. Ne mislimo zanemariti ni ribarstvo, maslinarstvo male obrte i OPG-ove te još više raditi na očuvanju kulturne i tradicijske baštine, kazao je mr. sc. Katičin, inače magistar društvenih znanosti, dragovoljac i branitelj Domovinskog rata.
Sudjelovao je u osnivanju Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže, poslijeratnoj izgradnji Glavnog stožera Oružanih snaga RH te međunarodnoj afirmaciji Republike Hrvatske u Bruxellesu.