17 °C
Online izdanje
Ponedjeljak, 26.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Gradovi » Otoci
RSS feed
Današnji broj
Otoci
Povratak
"Složno za Kun i Ugrinić"
Piše: Andrina Luić

Pod sloganom „Složno za Kun i Ugrinić", u subotu poslijepodne u Domu kulture u Tkonu mještanima se predstavila kandidacijska lista koju predvodi mr. sc. Boris Katičin.

Potaknuti trenutačnim stanjem na području Općine Tkon, koje ocjenjuju lošim i neperspektivnim, mještani okupljeni oko mr. sc. Borisa Katičina odlučili su se kandidirati na predstojećim lokalnim izborima i svojim sumještanima kao rješenje problema ponuditi svoju viziju razvoja Tkona i Ugrinića.

- Mi i većina naših birača koji su nas svojim potpisima kandidirali za izbore za Općinsko vijeće želimo ostati živjeti na otoku, želimo boljitak i napredak za sve ljude koji tu žive. Želimo i da naša djeca nastave živjeti na otoku, u ovom Bogom danom okruženju. Želimo bolje uvjete za život, školovanje i posao. Bolju povezanost i iste uvjete kao i na kopnu, kazao je u uvodnom predstavljanju nositelj liste mr. sc. Katičin te naglasio da će, ako osvoje vlast na izborima, nastaviti sa svim započetim inicijativama i projektima, a ono po čemu se žele razlikovati od trenutačne vlasti jest otvoren razgovor s ljudima o njihovim konkretnim problemima i pronalaženje efikasnih rješenja.

Na Nezavisnoj listi, koja u izbornu utrku kreće „javno i odlučno za dobrobit svih građana", osim mr. sc. Katičina, nalaze se Andrija Šandrić, Silvana Jakovljev, Leon Rudić, Merfi Brzić, Perina Grdaš, Dario Mušćet, Kristina Ugrinić i Marina Rudić.

Na popisu prioriteta je i turizam, kao jedna od najjačih gospodarskih grana, te se svakako mora pronaći način da se produlji sezona.

- Škraping je dobar primjer kvalitete i atrakcije koji može pridonijeti ponudi i produljenju sezone, ali Škraping se može bolje iskoristiti ako se aktivnosti bolje pripreme i produže na dva vikenda. Ne mislimo zanemariti ni ribarstvo, maslinarstvo male obrte i OPG-ove te još više raditi na očuvanju kulturne i tradicijske baštine, kazao je mr. sc. Katičin, inače magistar društvenih znanosti, dragovoljac i branitelj Domovinskog rata.

Sudjelovao je u osnivanju Hrvatske ratne mornarice i Obalne straže, poslijeratnoj izgradnji Glavnog stožera Oružanih snaga RH te međunarodnoj afirmaciji Republike Hrvatske u Bruxellesu.

Trenutno nema komentara

Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr