Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Solidarnost” isključila Polovinu iz članstva

15.05.2017. 22:00
“Solidarnost” isključila Polovinu iz članstva


Zadarskog SDP-ovca Dušana Polovinu Lunga, Upravni odbor Udruge “Solidarnost” isključio je iz članstva ove udruge. O tome ga je obavijestio putem e-maila navodeći da je odluka o isključenju donesena 10. travnja 2017. “sukladno čl. 14. i 26. Statuta” jer Polovina, stoji u obrazloženju odluke, “već duže vrijeme ogovara čelnike, članove, savjetnike i odvjetnike Udruge te takvim ponašanjem šteti ugledu u radu Udruge” te je “prekršio i odredbe iz članka 13. Statuta, a to je da članovi čuvaju i podižu ugled Udruge”.
Polovina je na odluku reagirao dopisom na koji, tvrdi, nikada nije dobio odgovor. Ne ulazeći u (ne)istinitost navoda Udruge kao ni Polovine, donosimo prepisku u vezi s njegovim isključivanjem iz Udruge, odnosno i odgovor samog Polovine:
– Nije mi jasno niti o kakvom ogovaranju ili uvredama se radi i kojih to čelnika poimence jer u ove dvije godine kao čelnika Udruge sam upoznao samo Petra Smokrovića. Ako ipak mislite na moj iscrpljujući rad oko stečaja Adrije d.d. Zadar u kojem sam vjerovnik i moje je zakonito pravo da se borim za svoje, e tu bi moglo biti svašta… E, tu ste i te kako u problemu, ali prepustimo to institucijama kao što je PU Zadar da odrade svoj posao po ZKP-u.
Nadalje kad ste toliko bezobrazni, da Vas priupitam kada će skupština Udruge Solidarnost i tko Vam daje za pravo da politizirate ovu Udrugu kroz Stranku Hrvatskog Zajedništva i tko Vas je ovlastio da s tom strankom šurujete na štetu Udruge na ovim lokalnim izborima.
Isto tako obavještavam Vas da ste prevršili svaku mjeru jer svojim ponašanjem i javnim radom omalovažavate članstvo (radnu opljačkanu sirotinju) koje usput rečeno dovodite u ne baš malu zabludu. Od dobre ideje stvaranja Udruge kojoj bi primarno trebalo biti borba za radnička prava napravili ste od nje jedno veliko ništa i promovirate druge kao što je stranka SHZ.
Budite vjerodostojni i korisni pa se priključite u stečajne postupke koji su nažalost takvi kakvi jesu, ali za mnoge ima nade.
Za Vašu informaciju počinjem kupovati malecka potraživanja od svih tvrtki koje su bile nekadašnji osnivači Dalmatinske banke d.d. i započinjem bitku kroz zahtjev o ništetnosti protupravnih radnji za tu banku.
Zar stvarno mislite da se možete sa mnom prepucavati i mene omalovažavati izbacivanjem iz Udruge…!? Poštovani neimenovani čelnici Udruge (ma tko da ste), skulirajte se i preispitajte se kako sebe tako i svoje odluke – odgovorio je Polovina.