Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

I Nin svoju piciginijadu ima

Autor: Branko Božić

15.06.2010. 22:00
I Nin svoju piciginijadu ima


U sklopu tradicionalnog šestog Svjetskog prvenstva u piciginu, koji se ovih dana već uobičajeno održao na poznatoj splitskoj gradskoj plaži Bačvice, nastupila je i ekipa piciginaša iz hrvatskog kraljevskog grada Nina. Mladi ninski zaljubljenici u ovaj sport, koje je oko sebe okupio u tim pod nazivom “PicigiNIN team¨” stručni suradnik za animaciju i sport grada Nina Marin Pijaca, nastupili su u okviru revijalnog programa pod imenom ¨Kup Jadrana¨. U tom istom natjecanju sudjelovali su i njihovi vršnjaci iz Dubrovnika, Splita, Malog Lošinja, Pule i Medulina.
Budući da im je bio ovo prvi nastup izvan granica ninskog akvatorija momci iz Nina prezentirali su na najbolji mogući način dugu tradiciju igranja picigina na čuvenim ninskim plažama Ždrijac i Kraljičina plaža. Za ¨PicigiNIN team¨ ovog su puta boje branili Tomislav Magaš, Branimir Kuzmar, Mate Raščić, Kristian Pijaca, Ivica Pernek, Marin Pijaca i Josip Stulić.
Prilikom svog boravka u Splitu, kojeg je uz piciginaše financijski sponzorirao Grad Nin, Ninjani su pozvali domaćine i ostale ekipe sudionice da dođu u Nin te da 24. srpnja sudjeluju na ovogodišnjoj drugoj po redu tradicionalnoj ninskoj piciginijadi, koja će se, za to već pripremljenom terenu, održati na gradskoj plaži Ždrijac.