Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Zaboravio na heroin koji je imao u automobilu?

Autor: Minja Gugić

15.06.2010. 22:00
Zaboravio na heroin koji je imao u automobilu?


Iznošenjem obrane Roberta Horvata zvanog Robi (35) i 30-godišnjeg Tomislava Surića Cole jučer je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje zbog optužbe kojom ih se tereti za delikte oko droge.
Horvat je naime, optužen da je tijekom kolovoza i rujna prošle godine u Zadru u tri navrata Suriću prodao heroin u količinama od po sedam grama. Prilikom pretrage njegova stana i automobila, policajci su pronašli još šest mobitela, više telefonskih kartica raznih operatera i telefonskih bonova te novac za koji se sumnja da je zaradio “dilanjem”.
Surić je optužen da je od Horvata kupio drogu, a policija mu je sedam kupljenih grama pronašla u automobilu. Na početku suđenja Horvat se izjasnio kako se ne osjeća krivim, dok je Surić krivnju priznao.
– Surića znam iz viđenja i nije istina da sam mu prodao drogu. Ja se ne drogiram. Droga koja je nađena u Gračacu, to je bilo 20 dana u autu. Ja sam na to i zaboravio. Prešao sam u to vrijeme granicu prema Bosni sto puta, mogli su me zaustaviti. Taj sam heroin dobio od jedne nepoznate djevojke u Bihaću koja me “počastila”. To je ostalo u autu i to je to. Heroin sam znao koji put povući na nos. Ja sa Surićem nisam kontaktirao – rekao je u svojoj obrani optuženi Horvat.
Surić je u svojoj obrani naveo kako je drogu “kupio od Robija”. Priznao je svoju ovisnost.
– Kupio sam od Robija heroin za tisuću kuna, a on je vrećicu izvadio iz džepa svojih hlača, naglasio je Surić.
Prije toga saslušana su i dvojica svjedoka, a onda je zbog dodatnih prijedloga obrane i optužbe suđenje odgođeno za početak sljedećeg mjeseca. I dok se Surić brani sa slobode, Robert Horvat se od dana uhićenja krajem ljeta prošle godine nalazi iza rešetaka zadarskog Istražnog centra.