Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Zapovjednik Pljuska Joško Jurlina

Autor: Branko Božić

15.06.2010. 22:00
Zapovjednik Pljuska Joško Jurlina


Ninski vatrogasci izabrali su novo vodstvo. Tako je jednoglasno na mjesto tajnika izabran Josip Jurkin, na mjesto zapovjednika imenovan je Joško Jurlina, a njegov zamjenik postao je Leonardo Ćurjurić
U dvorani ninskog Doma kulture održana je godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Pljusak, koje je osnovano prije 14 godina i koje u svojim redovima trenutačno okuplja 50-ak dragovoljnih vatrogasaca iz Poljica Briga, Žerave, Poljica, Briševa, Ninskih Stanova, Ninskog Dračevca i Nina. Skupštinu je otvorio i predsjedao predsjednik DVD-a Željko Jurlina, a u njenom su radu uz članove vatrogasce sudjelovali gosti, predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažimir Kolanović, glavni vatrogasni županijski zapovjednik Željko Šoša, ninski gradonačelnik Emil Ćurko te dogradonačelnica Dalija Pavlović.
Predsjednik Željko Jurlina je naveo kako je prošlogodišnja godina bila iznimno uspješna u svim segmentima rada i postojanja društva. Društvo je u 30 slučajeva izlazilo na požarišta, a svakako je bilo najteže na požaru koji je izbio u neposrednoj blizini Poljica, gdje se sa vatrenom stihijom borba vodila punih 12 sati i gdje je društvo imalo troškove rada u iznosu od oko 35 tisuća kuna.
– Posebno nas veseli činjenica što nas već nekoliko posljednjih godina uprava Grada Nina vodi skrb o nama i našim potrebama u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije i ostalim državnim institucijama. Za to postoje brojni primjeri od nabavke opreme i tome slično pa do pokretanja projekta izgradnje novog vatrogasnog doma koji bi uskoro trebao niknuti na lokaciji u Poljica Brigu, rekao je Jurlina dodajući da su maksimalno spremni za ovogodišnju požarnu zaštitu.
– Krećemo ovih dana s dežurstvima na kojima će nam se pridružiti devet sezonskih vatrogasaca. Lokacija DVD-a bit će u Žeravi u prostoriji tamošnje osnovne škole oko čega je s vodstvom matične škole Bartol Kašić u Zadru već postignut dogovor, istaknuo je predsjednik Jurlina obznanjujući kako su u prošloj godini prihodi društva iznosili 307 tisuća kuna, a rashodi oko 294 tisuća kuna.
U nastavku skupštinarima su se obratili predsjednik VZZŽ Kažimir Kolanović, županijski zapovjednik Željko Šoša i gradonačelnik Emil Ćurko. Svi oni su na identičan način pohvalili rad društva, uz ostalo nazvavši ga perjanicom među DVD-ima Zadarske županije. Kazali su, također, kako je ovih dana na račun društva od strane Grada Nina i VZZŽ uplaćeno 100 tisuća kuna za osiguranje planom predviđenih aktivnosti. Za ono što su čuli te ono što im je isto tako obećano, skupštinari su pljeskom zahvalili.
Do kraja skupštine, koja je protekla u tolerantnoj atmosferi, vatrogasci su izabrali novo vodstvo. Tako je jednoglasno na mjesto tajnika izabran Josip Jurkin, na mjesto zapovjednika imenovan je Joško Jurlina, a njegov zamjenik postao je Leonardo Ćurjurić.