Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pas ugrizao dječaka, a drugi 76-godišnjaka

15.06.2011. 22:00
Pas ugrizao dječaka,  a drugi 76-godišnjaka


Lakše ozljede na  predjelu ruke, noge i trbuha  zadobio je 12-godišnji dječak  iz Njemačke kada ga je u utorak oko 22 sata, u mjestu Sutomišćica na otoku Ugljanu,  ugrizao pas mješanac, kojeg je  bez nadzora držao 56-godišnji  vlasnik. Isti se slučaj dogodio  šest sati ranije i u Zadru. Naime, u Ulici Ivana Viteza od  Sredne, pas pasmine vajmarski ptičar, kojeg je bez nadzora  pustila 29-godišnja vlasnica,  napao je i ugrizao 76-godišnjeg Zadranina. I on je  srećom, tek lakše ozlijeđen.
Vlasnicama pasa uručen je  obvezni prekršajni nalog zbog  držanja životinja bez nadzora.
Uhvaćeni dječaci koji  su krali po trgovinama
Policijski službenici Prve policijske postaje u  Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad maloljetnicima iz Zadra, a riječ je o  dječacima u dobi od 13 i 17  godina. Oni se sumnjiče da su,  od početka godine do lipnja,  na području Zadra provalili u  šest prodavaonica iz kojih su  krali cigarete i slatkiše te u  jedan kiosk i dječji vrtić “Vruljica”. Mlađi se dječak, također, sumnjiči i da je sam  provalio u još dva kioska.  Državnom odvjetniku za mladež o dvojici dječaka dostavljeno je posebno izvješće.
S radnog stroja  ukradeni akumulatori
Od početka godine do lipnja u Benkovcu nepoznati je počinitelj provalio u  kuću u vlasništvu 40-godišnjakinje, a ukrao je televizor  Grundig i digitalni prijamnik  vrijedne oko dvije tisuće kuna.
A, u noći s ponedjeljka na  utorak, u mjestu Gorica, s radnog stroja Caterpillar, u vlasništvu jednog građevinskog  obrta, ukradena su dva akumulatora vrijedna oko tri tisuće kuna. Protiv nepoznatih  počinitelja podnesene su kaznene prijave.