Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Slikovnica za generala Gotovinu

15.06.2011. 22:00
Slikovnica za generala Gotovinu


Učenici 2.a, 2.b i  3.b razreda OŠ Zadarski otoci  će po završetku ove školske  godine osim sa školskim svjedodžbama, kući otići i s razrednim spomenarima.  Svečano primanje i slikanje  jučer je održano u prostorijama škole, nakon čega su  učenici konačno i iz prve ruke  mogli pogledati kako je izgledala njihova osobna stranica u spomenaru.
– Učenici su putem likovnih  i literarnih radova pokazali  svu svoju kreativnost. Pazili  smo da sva djeca budu predstavljena, pa tako svatko u  spomenaru ima svoje mjesto,  pojasnila je Željka Diklan,  učiteljica 2.b, dodajući kako je  spomenarima objedinjen  dječji rad tijekom cijele školske godine. Osim nje, u projektu Razredni spomenar  učenike 2.a vodila je učiteljica  Marija Ramov, a mališane 3.b  Diana Škara. Svrha projekta  je bila ohrabrivanje i podržavanje djece u izražavanju  vlastite kreativnosti. Uz osobne stranice učenika, spomenar sadržava i fotoalbume zajedničkih aktivnosti tijekom  školske godine, poput maškara ili odlaska na farmu magaraca.
Pri kraju školske godine bili  su aktivni i učenici 1.b pod  vodstvom učiteljice Jasminke  Bašić, angažiravši se u stvaranju panoa posvećenom generalu Gotovini, ali i stvaranju  knjige učeničkih radova koja  će mu biti poslana u Haag.
– Svatko je od učenika na  svoj način doprinio stvaranju  knjige, a povod je bio dan Sv.  Ante, ujedno i imendan generala. Kako jedan od roditelja ima tiskaru, otisnuo nam  je radove u knjigu koju ćemo,  zajedno sa slikom svih učenika poslati generalu u Haag,  kazala je Bašić, dodajući i da  su se učenici Gotovine prisjetili i prije, putem izrada uskrsnih čestitki. I one su, naravno, upućene generalu.