Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Spustom do uspona brdskog biciklizma

15.06.2011. 22:00
Spustom do uspona brdskog biciklizma


Imamo kvalitetnu downhill stazu na kojoj će članovi kluba i naši gosti moći nesmetano uživati u spust vožnji – zadovoljno će Ivan Govorčin, predsjednik BK Macaklin


Dvije i pol godine od osnutka Biciklistički klub Macaklin može se pohvaliti ostvarenjem jednog od primarnih ciljeva – izgradnjom staze na Velebitu. Zadarski predstavnici “off-road” biciklističke scene nakon dva i pol mjeseca predanog vikend rada podno odašiljača Ćelavac dobili su prostor za disciplinu spust (downhill). Staza je, simbolično, duga dva i pol kilometra, a uskoro bi trebala postati mjesto okupljanja brojnih hrvatskih ovisnika o adrenalinu.
– Uložili smo mnogo truda i slobodnog vremena u izgradnju, no na kraju nam se uloženo itekako isplatilo. Imamo kvalitetnu downhill stazu na kojoj će članovi kluba i naši gosti moći nesmetano uživati u spust vožnji – zadovoljno će Ivan Govorčin, predsjednik BK Macaklin.
Inače, dodaje Govorčin, Macaklini nisu orijentirani samo na ekstremnije oblike brdskog biciklizma, dok prostor podno Ćelavca otvara mogućnosti za izgradnju još nekoliko staza.
– Bavimo se i ostalim oblicima brdskog biciklizma, a ne samo spustom. Na okupljanjima diljem Hrvatske nastupamo u različitim disciplinama, pa smo već počeli razmišljati o izgradnji kraćih varijanti DH-a, “dirt” staza i sl.. No zasad se radi samo o planovima. Idemo korak po korak.
Biciklističkog smo entuzijasta upitali i kada možemo očekivati prva natjecanja na Velebitu.
– Vjerujem već u rujnu. Pokušat ćemo organizirati jednu od utrka iz “divlje” lige na koju ćemo pozvati klubove iz Splita, Šibenika, Gračišća, odnosno sve zaljubljenike u brdski biciklizam željne dobrog adrenalinskog provoda – poručio je Govorčin.