Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Želio se ostaviti cigareta uz pomoć čaja od marihuane

15.06.2011. 22:00
Želio se ostaviti cigareta uz pomoć čaja od marihuane


– To sam učinio jer sam se htio odviknuti od pušenja, a na televiziji sam gledao kako se u Južnoj Americi od marihuane prave čajevi koji smiruju i pomažu upravo pri odvikavanju od pušenja – rekao je optuženi


Kada sam išao u  svoj maslinik u bibinjskom  Gornjem polju, slučajno sam  naletio na te dvije stabljike  marihuane i to na tuđem polju. Ja te stabljike nisam ni  sijao, niti zasadio. Jednostavno sam na njih naletio, a bile  su visine oko dva metra.  Počupao sam grane, odnio  kući i još onako vlažne, stavio  u jedan paket u kuću koju  gradim za svoju obitelj. To sam  učinio jer sam se htio odviknuti od pušenja, a na televiziji  sam jednom gledao kako se u  Južnoj Americi od marihuane  prave čajevi koji smiruju i pomažu upravo pri odvikavanju  od pušenja – rekao je jučer u  svoju obranu na Županijskom  sudu u Zadru, Vinko Badrak  (34) koji je optužen za proizvodnju i posjed oko 400,9 grama marihuane koju su policajaci nakon 15-ak dana pronašli u njegovoj kući.
S obzirom na to da se njegova obrana koju je dao policiji, a kasnije i istražnom sucu nakon privođenja, razlikovala jer je tada priznao da je  marihuanu posadio, optuženi  Badrak je pojasnio kako je to  učinio iz straha za sebe i svoju  obitelj jer se bojao da će završiti iza rešetaka.
– Tada sam to tako ispričao  policajcima, a njima sam  obećao da ću isto ponoviti i  istražnom sucu samo da me  puste i oni su me pustili. Nikada nisam ništa konzumirao,  niti sam pušio “travu”. Jedino  sam pušio cigarete, a u  međuvremenu sam se i njih  uspio ostaviti. Od dana kada  sam ubrao i kući odnio te  grane, policajci su došli tek  nakon 14 dana. Znači, nekoga  sam “taknuo” i taj netko me i  prijavio policiji. Osjećam se  krivim zbog toga što sam to  ubrao i odnio kući, ali nikada  u životu nisam probao “travu”,  niti imam ikakve veze s tim –  ponovio je Vinko Badrak.
Suđenje, kojim u ovom  slučaju predsjeda Dijana  Grancarić, odgođeno je potom do sredine srpnja zbog  dodatnog vještačenja marihuane pronađene u njegovoj  kući kako bi se nedvojbeno  utvrdilo je li se od opisanih  stabljika može ubrati količina  marihuane koja se optuženom  stavlja na teret.
Badrak se brani sa slobode,  a njegov je odvjetnik Marko  Marinović.