Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

OTOKU ISTU PONOVNO PRIJETIO PLIMNI VAL

15.06.2016. 22:00
OTOKU ISTU PONOVNO PRIJETIO PLIMNI VAL


Prava uzbuna vladala je jučer na otoku Istu za trajanja velike plime, koja je ponovno zaprijetila dijelu objekata smještenih u neposrednoj blizini mora u središtu toga mjesta. Išćani su se zabrinuli kako bi se mogao ponoviti plimni val iz 2007. godine nazvan ‘tsunami’, koji je tada potopio gotovo sve priobalne objekte.
No, kako nam je potvrdila mještanka Katja, i jučerašnji plimni val potopio je nekoliko objekata, među kojima je najviše štete pretrpjela terasa trenutačnog jedinog otvorenog lokala na otoku.
 – Baš su ga bili uredili za skori početak sezone, da bi im im sada more došlo do ulaznih vrata kafića. More je zaprijetilo i ‘magazinu’ mjesne trgovine, no on nije pretrpio štetu, budući da su, nakon ‘tsunamija’, stavili vrata koja ne dopuštaju prodor vode. Moram reći kako je plima prijetila od ranog jutra gotovo tijekom cijelog dana, dižući i povlačeći razinu mora- rekla je Katja, koja je priznala kako su ta podizanja plime u nje izazvala strah i veliku nelagodu, osobito zbog toga što su bili praćeni naletima velikog južnog vjetra.